Afgetekende nederlaag voor FTTC 1 in topper

FTTC Midstars competitie tafeltennisFTTC 1, het enige Friese seniorenteam dat op landelijk niveau competitie speelt, kende een vliegende seizoensstart (9-1 en 8-2 winst). Zaterdag ontvingen de Franekers koploper Klimaatgroep Stars 2. De reserves van de eredivisieclub uit Middelstum zijn dit seizoen in de landelijke 3e divisie hét te kloppen team. De noordelijke topper in tafeltenniscentrum de Driesprong eindigde in een afgetekende 2-8 zege voor de Groningers.

Bij Klimaatgroep Stars 2 voerden twee spelers de boventoon: oud-FTTC’er en vijfvoudig algemeen Fries kampioen Arnoud Meijer en het pas 15-jarige Chinese meisjestalent Shuohan Men. Geen van de FTTC-spelers had veel kans tegen beiden. Vooral Men, die ongetwijfeld over één à twee jaar tot de absolute damestop van Nederland behoort, maakte veel indruk.

Frans van den Berg en Jan de Haan scoorden tegen Thomas Kuijer allebei een punt, terwijl Arnold Terpstra voor het eerst in een jaar een enkelpartij verloor. Drie maar liefst. Zo vroeg in het seizoen al lijkt de titel voor promovendus FTTC 1 verkeken.

Fotograaf Anne Waterlander van X-lent maakte een fraaie reeks foto’s van het tafeltennistreffen in Franeker.

In de maandageditie van de Leeuwarder Courant staat een uitgebreid artikel over de derby tussen FTTC 1 en Klimaatgroep Stars 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *