Argus verslaat FTTC’ers nipt

FTTC 1 is zaterdag nipt geklopt door Argus 2 uit Harkstede, uiteindelijk kwam er een 4-6 eindstand op het scorebord in de Driesprong in Franeker. Het betekent toch weer vier belangrijke punten voor de Franeker tafeltennissers in de strijd om lijfsbehoud in de Derde Divisie groep B. Arnold Terpstra was de grote man bij de thuisploeg, hij won al zijn drie enkelspelen. Jan Dirk Jansma won eenmaal, Johan Vogelzang verloor zijn drie duels en het dubbelspel van Terpstra en Jansma kwam net tekort.

Vooral Terpstra zijn zege op Erik van der Greft maakte grote indruk, Terpstra poetste op 7-10 in de vijfde game overtuigend drie matchpoints weg om vervolgens de zege te grijpen. De 27-jarige Van der Greft heeft jarenlange eerste divisie-ervaring achter zijn naam in destijds Argus 1. Teun Bosveld – het jonge talent dat vorig seizoen nog tweede divisie voor GTTC Groningen speelde – werd ook door Terpstra op de zegekar gezet, evenals Gert Storteboom.

Jan Dirk Jansma voegde ook Storteboom eraan toe. In een spannende en lange partij waarbij Jansma zijn 18-16 zege in de tweede game, nadat Storteboom de eerste game had gewonnen, uiteindelijk het keerpunt bleek. De Franeker wist de volgende twee games daarna telkens bij 11 punten te beslissen. Tegen Bosveld kwam hij niet goed in het aanvallende ritme en na twee zeer spannende games was het in de derde game over en sluiten. Jansma maakte het Van der Greft daarentegen verrassend lastig. Nadat de Groninger de eerste twee games had gewonnen kwam de Franeker na twee gewonnen games helemaal terug in de strijd. Nam zelfs even een voorsprong in de beslissende vijfde game, maar uiteindelijk haalde de Groninger de winst net over de eindstreep.

Johan Vogelzang strijdt nog altijd voor zijn eerste overwinning, staat na twee wedstrijden nog op een puntloze score. Van der Greft maakte in drie vlotte games de Sneker debutant op derde divisie-niveau een illusie armer en een ervaring rijker. Tegen Storteboom was het verschil kleiner, na vier spannende games was het uiteindelijk de Harksteder die won. Ook tegen Bosveld was het verschil klein – de slow startende verdedigende diesel kwam eindelijk op gang – maar net groot genoeg voor de Groninger om het in vier games te winnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *