Arnold Terpstra en Mark Buwalda clubkampioenen FTTC

Tafeltenniscentrum de Driesprong stond vrijdagavond in het teken van de clubkampioenschappen van de Franeker tafeltennisclub. Bijna dertig FTTC’ers namen deel aan dit jaarlijkse toernooi: een recordaantal voor deze eeuw.

Jeugd

DSCF0209
Prijswinnaars A-klasse (jeugd)

De jeugd beet het spits af. Onder grote publieke belangstelling streden zestien deelnemers in de A- en B-klasse om de clubtitels. In de A-klasse wist regerend clubkampioen Nils Aukema zijn titel niet te prolongeren. Het werd een onderonsje tussen zijn teamgenoten Henk Jansma en Mark Buwalda, dat Mark in zijn voordeel besliste. De 15-jarige aanvaller is een jaar lang algemeen jeugdclubkampioen van FTTC.

In de B-klasse slaagden Frank van der Zee en Dirk Jelmer Bijlsma erin door te dringen tot de finale. Dat deden beide FTTC-nieuwelingen ten koste van de enkele jaren jongere Jasper Bosch en Bowe van der Geest, die samen als derde eindigden. In de finale was Frank te sterk voor Dirk Jelmer, waarmee hij de clubtitel in de B-klasse voor zich opeiste.

Senioren

DSCF0231
Prijswinnaars A- en B-klasse (senioren)

Na de jeugd was het de beurt aan de senioren. In de A-klasse namen vijf spelers van FTTC 1 het tegen elkaar op. Na ieder vier wedstrijden te hebben gespeeld, deed het onmogelijk geachte zich voor: Arnold Terpstra, Martijn van der Heide en Richard Heeres hadden allen drie partijen gewonnen en stonden ook op basis van onderling resultaat exact gelijk. Een korte, bijna nachtelijke, driekamp bood uitkomst: Terpstra werd voor de zoveelste maal algemeen seniorenclubkampioen. De onttroonde kampioen Van der Heide eindigde als tweede.

De B-klasse bij de senioren kende twee poules van vier spelers. Drie van de vier halvefinaleplaatsen werden een prooi voor tafeltennissers van FTTC 2. In een spannende finale (3-2) werd Leeuwarder Rudie van der Kooy geklopt door Wommelser Douwe Reitsma. Herbaijumer Bertil Witvoet (FTTC 3) legde beslag op het brons.

DSCF0204
Prijswinnaars B-klasse (jeugd)

De uitslagen op een rijtje:

Jeugd A-klasse
1. Mark Buwalda
2. Henk Jansma

Jeugd B-klasse
1. Frank van der Zee
2. Dirk Jelmer Bijlsma
3. Jasper Bosch
3. Bowe van der Geest

Senioren A-klasse
1. Arnold Terpstra
2. Martijn van der Heide

Senioren B-klasse
1. Douwe Reitsma
2. Rudie van der Kooy
3. Bertil Witvoet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *