Arnold Terpstra in Franeker opnieuw sterkste met standaardbat

Zaterdag organiseerde de Franeker tafeltennisclub voor de vierde keer op rij het Sije de Graaf-standaardbattoernooi. Een sportief eerbetoon aan de drie jaar geleden veel te jong overleden FTTC-speler Sije de Graaf.

Standaardbatten is een interessante maar lastige variant van tafeltennis. Een standaardbat (‘HEMA-plankje’) heeft geen sandwichlaag en heeft korte noppen. Daardoor kan nauwelijks met effect worden gespeeld en is een aangepaste slagtechniek noodzakelijk. Het zijn de batjes van vroeger. Echt back to basic.

In het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg deden zaterdag 25 spelers van elf verschillende tafeltennisverenigingen uit Noord-Nederland mee. Onder hen regerend kampioen Arnold Terpstra. Ook dit jaar drong de balvaardige FTTC’er in de A-klasse door tot de finale. Daarin was hij met een 4-2 overwinning uiteindelijk net te sterk voor clubgenoot Douwe Reitsma. Het is al de derde titel én winnaarskrans voor Terpstra.

In de B-klasse ging de eerste prijs naar Tabe Bleeker van TTV Dokkum. Hij versloeg in de finale de pas afgetreden FTTC-voorzitter Rienk Groothoff. Wouter Fokkens van Midstars uit Middelstum veroverde de C-titel, ten koste van Johan Bosma (TTV Buitenpost).

Alle prijswinnaars ontvingen een door Albert Heijn Franeker gesponsorde rijkgevulde boodschappentas. Ook kon FTTC rekenen op een welkome bijdrage van FOOX. Volgend jaar is het Sije de Graaf-standaardbattoernooi toe aan zijn eerste jubileum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *