Arnold Terpstra winnaar Sije de Graaf-standaardbattoernooi 2017

Zaterdag was het gepok niet van de lucht in tafeltenniscentrum de Driesprong. FTTC organiseerde in eigen zaal voor de derde keer op rij het Sije de Graaf-standaardbattoernooi en verwelkomde twintig deelnemers. In vier poules werkten zij zich een weg richting de A-, B- en C-kruisfinales.

In de halve finales van de A-klasse maakten louter voormalige toernooiwinnaars hun opwachting. FTTC’er Arnold Terpstra versloeg clubgenoot Douwe Reitsma nipt, terwijl Erwin Wijnsma (Dokkum) moest capituleren tegen Peter Zwama (Assen). In de finale was Terpstra een maatje te groot voor Zwama.

De halve finales in de B-klasse kenden twee gezichten. In de ene wedstrijd maakten Erwin Heijnen (Delta Impuls) en FTTC-preses Rienk Groothoff er een spannend spektakel van, terwijl in de andere wedstrijd Dokkumer Simon Klijnstra verenigingsgenoot Dirk Nicolai overtuigend versloeg. In de finale legde Heijnen uiteindelijk beslag op het goud.

De vier nummers vijf van de poules streden eveneens om twee rijkelijk gevulde boodschappenpakketten van sponsor Albert Heijn Kuipers. Na heel wat gereken ging de eerste prijs in de C-klasse naar Lydia Slinkman (Ready) en de tweede prijs naar Rianne Komrij (Buitenpost).

Ook de derde editie van het Sije de Graaf-standaardbattoernooi werd begonnen met enkele tellen stilte ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden Sije. Het was een zeer geslaagde editie, die absoluut om een vervolg in 2018 vraagt!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *