Bijna champagne (FTTC 2) en het degradatiespook (FTTC 1)

LINKPARTNERS FTTC: StaatsloterijspelBol.comFBTO (autoverzekering)

Volg FTTC op Facebook!

Twee Friese onderonsjes in tafeltenniscentrum de Driesprong gisteravond. De tafeltennissers van FTTC 1, die oog in oog staan met het degradatiespook, ontvingen TTV Appelscha 1. De Zuidoost-Friezen zijn koploper in de noordelijke 1e divisie. Voor de Franekers werd het in eigen huis een lastige avond.

Arnold Terpstra kon zich als enige FTTC’er weren tegen het aanvallende spel van de Appelschasters. De lichtvoetige Leeuwarder won twee enkels. Opnieuw was Bob Eldering hem de baas. Dat Terpstra samen met Sieds Tjepkema ook de dubbel won, leverde een bonuspunt op. Tjepkema en Fons Hartman kwamen beiden tekort in hun enkelpartijen. De competitiewedstrijd eindigde in 3-7. Het degradatiespook begint de spelers van FTTC 1 steeds enthousiaster te knuffelen.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) zette vrijdagavond zijn imponerende zegereeks voort. Bergum 1 delfde in de Franeker tafeltennisarena met 8-2 het onderspit tegen de verwachte kampioen, die met circa vijftien punten voorsprong op de eerstvolgende concurrent en nog vier wedstrijden te gaan op rozen zit en bij de Mitra alvast een aantal flessen champagne kan laten aanrukken.

Bij FTTC 2 boekten André Hoekstra en Douwe van der Wal allebei drie enkelzeges en samen één dubbeloverwinning. Dit seizoen verloren beide tafeltennissers nog maar één enkel. Rienk Groothoff tekende voor het achtste punt. Het scheelde weinig of de boetsende inwoner van Dronrijp had ook het negende punt op het vrolijk piepende Franeker scorebord gezet.

Gisteravond is de wedstrijd tussen FTTC 2 en Bergum 1 op video vastgelegd. Daarnaast zijn de spelers van FTTC 1 en FTTC 2, evenals hun tegenstanders, gefotografeerd. Binnenkort verschijnen de videocompilatie en de foto’s op internet. Houd de Facebookpagina en www.fttc.nl dus in de gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *