Blik op de competitie

FTTC-2013-100In de op één na laatste ronde van de najaarscompetitie reizen de senioren van FTTC 1 naar Hilversum voor het treffen met Hilversum 4. Voor FTTC 1 zit het seizoen er nagenoeg op: de Franekers lijken niet meer van de tweede plek in de landelijke 3e divisie te verdringen. De Hilversumers strijden echter om lijfsbehoud: óf zij óf de Groningers van GTTC 2 gaan degraderen. Het gaat dus niet helemaal om spek en bonen komende zaterdag.

FTTC 3 kan vrijdag kampioen in de regionale 2e klasse worden. Of dat gaat lukken hangt mede af van wat nummer twee YOS 1 de avond ervoor presteert. Hoe dan ook zijn in Heerenveen tegen hekkensluiter Delta Impuls 2 zeven punten voldoende om de titel te pakken en de fles met bubbels te ontkurken.

Kampioen FTTC 4 (regionale 3e klasse) heeft maandag al gespeeld. In Leeuwarden werd runner-up DOV 1 met 1-9 ingepakt. Daardoor bedraagt de voorsprong van de Franekers op DOV 1 nu een duizelingwekkende 29 punten. FTTC’er Jan Hartkamp was de enige die een punt liet liggen. Zijn voor DOV 1 uitkomende clubgenoot Melle de Boer voorkwam dubbele cijfers. De enige spannende vraag die resteert, is: behoudt Raymond Stodel ook in de laatste wedstrijd zijn 100%?

FTTC 5 (regionale 4e klasse) kan in principe niet meer kampioen worden en niet degraderen. Nog eenmaal moeten de heren aantreden. In Ysbrechtum staat donderdag in de wedstrijd tegen YOS 3 de tweede plek op het spel.

Ook alle jeugdteams van FTTC komen deze week in actie. In de play down van landelijk C neemt het eerste jeugdteam het op tegen TT Nijmegen 1, dat ver onderaan staat. Mogelijk dat de Franekers, nummer drie in een poule van vier, door een zege een plek kunnen klimmen.

FTTC 2 heeft nog één doel: tweede worden in de regionale 2e klasse. Daartoe zal zaterdag in eigen huis alvast gewonnen moeten worden van Tornado ’65 1. De eerste wedstrijd werd door FTTC 2 nipt met 4-6 gewonnen. FTTC 3, nummer laatst in de regionale 4 klasse, ten slotte neemt het, eveneens thuis, op tegen Actief 3.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *