Bram Parlevliet winnaar Sije de Graaf-standaardbattoernooi 2022

Gisteren organiseerde de Franeker tafeltennisclub de zevende editie van het Sije de Graaf-standaardbattoernooi. Ondanks het, mede door de gelijktijdig gespeelde noordelijke afdelingskampioenschappen in Assen, ietwat uitgemergelde deelnemersveld was het een zeer geslaagde dag.

Elf deelnemers begonnen ’s ochtends in twee gemengde poules, waarna ’s middags verder werd gespeeld in een A- en B-klasse. Op het regelmatig verplaatste terras voor de Driesprong namen twee aangewaaide Haarlemmer muzikanten urenlang de honneurs weer. En ook clubicoon Willem de Vries kwam nog een kijkje nemen.

Het enkeltoernooi eindigde met twee finales. In de A-klasse veroverde Bram Parlevliet voor het eerst de titel en de bijbehorende krans. Meervoudig kampioen Arnold Terpstra boog in de spannende finale met 3-0 (11-9 11-9 11-9) voor zijn teamgenoot van FTTC 1. In de finale van de B-klasse versloeg Joost de Kleijn (Griffioen Wolvega) TTV Dokkum-voorzitter Dirk Nicolai (3-1).

Na afloop werd – om de spierpijn en dorst extra aan te wakkeren – nog een dubbeltoernooitje gehouden. Douwe Reitsma en Richard Heeres zegevierden in de finale op een haar na tegen Arnold Terpstra en Raymond Stodel (3-2).

Alle prijswinnaars gingen met een keurig gevulde winkeltas van sponsor Albert Heijn Franeker naar huis. Onduidelijk vooralsnog is of shoarmabuffelaars en speciaalbierliefhebbers Terpstra en Dijkhoff gisteravond de Arriva-bus naar Leeuwarden hebben gehaald. Het is nu alweer uitkijken naar de achtste editie van het Sije de Graaf-standaardbattoernooi in het voorjaar van 2023.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *