David Dijkhoff uitblinker bij verliezend FTTC 1

Uit en thuis: dat kan soms het verschil maken. De derde uitwedstrijd van FTTC 1 draaide uit op een derde nederlaag op minder bekend terrein. In Enschede verzuimden de mannen van het eerste team de koppositie in de landelijke 2e divisie te veroveren: ENTAC 1 was de Franekers met 8-5 de baas.

Vooral Bram Parlevliet (0) en Henk Jan Wils (1) blijken het buiten tafeltenniscentrum de Driesprong lastig te hebben. Arnold Terpstra won in Twente eenmaal. Uitblinker was opnieuw David Dijkhoff (foto): de Leeuwarder FTTC’er won voor de tweede week op rij al zijn drie enkels. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1 de nieuwe koploper: Gorkum 1, met in de gelederen damestopper Yana Timina.

In de regionale 1e klasse boekte FTTC 2 zijn tweede zege van dit voorjaarsseizoen (8-2). Douwe Reitsma en Rudie van der Kooij waren onverslaanbaar in enkel- én dubbelspel. Jan Bosgra bracht tegen Dokkum 3 het achtste punt op het scorebord. In een spannende poule staan de Franekers momenteel tweede.

FTTC 3 handhaafde zich dankzij of ondanks een ietwat magere overwinning (6-4) op Buitenpost 6 op de eerste plaats in de regionale 3e klasse. Promovendus FTTC 4 (regionale 4e klasse) speelde opnieuw gelijk, ditmaal tegen YOS 3 (Durk Boersma 2, Thom Schuitmaker 1, Jelle Smits 1).

Alle drie jeugdteams speelden zaterdag thuis. FTTC 1 (1e klasse FlexMatch) heeft na opnieuw een overwinning en met een inhaalwedstrijd voor de boeg de koppositie in het vizier: Talero 1 uit Leek werd in de Driesprong met 7-3 geklopt. Djovanny (4) was aan Franeker zijde opnieuw niet te kloppen, teamgenoot Milan Faber won tweemaal en samen met Djovanny één dubbelspel.

Een klasse lager moest FTTC 2 zijn meerdere erkennen in Olympia’54 1 uit Emmer-Compascum: 2-8. Thijs van der Horst won één enkel en samen met Bas Elsinga een dubbel. Rogier de Haan kwam er net niet aan te pas. In de 4e klasse FlexMatch eindigde FTTC 3-Talero 2 in een gelijkspel. Grote man was Ruben Jelsma: hij scoorde een hattrick. Luuk Jesse de Wit was goed voor eenmaal winst en samen met Ruben voor dubbelwinst.

Eerstkomende wedstrijden
11-03 Griffioen 2 – FTTC 4
15-03 Drachten 1 – FTTC 2
15-03 Buitenpost 5 – FTTC 3
16-03 FTTC 1 – Gorkum 1
16-03 Argus 1 – FTTC 1 (j)
16-03 Emmen 1 – FTTC 2 (j)
16-03 DTTC’78 2 – FTTC 3 (j)

O ja… FTTC’ers en Friezen om utens Tjarko Bosma (Hilversum 4) en André Hoekstra (Tanaka 1) troffen elkaar zaterdag in de landelijke 3e divisie. Tjarko was ditmaal een maatje te groot voor zijn oud-clubgenoot: 11-8 11-2 11-3. Koploper Hilversum 4 versloeg Tanaka 1 uit Etten-Leur met 9-4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *