De druiven zijn zuur voor FTTC 1 en FTTC 2

Afgelopen week besloten de vijf teams van de Franeker tafeltennisclub de najaarscompetitie. Door de bank genomen was het geen succesvol seizoen voor de Franekers: FTTC 3 en FTTC 5 werden kampioen, maar FTTC 1, FTTC 2 en FTTC 4 zijn gedegradeerd.

Zaterdag speelde FTTC 1 een wedstrijd waarin alleen nog maar de eer op het spel stond. Thuis namen de klokkendieven het op tegen TTV Assen 1, de nummer twee in de landelijke 3e divisie. Werd in Assen met 9-1 verloren van de Drenten, ditmaal won FTTC 1. Dankzij drie overwinningen van kopman Jan de Haan, twee zeges van André Hoekstra en winst in de dubbel (De Haan/Hoekstra) werd het uiteindelijk 6-4. Sieds Tjepkema viste drie keer achter het net. Een prima resultaat, maar onvoldoende voor handhaving op landelijk niveau. Omdat FTTC 1 als degradant relatief veel punten heeft gehaald, bestaat echter de kans dat de tafeltennisbond dit team in de landelijke 3e divisie laat spelen. FTTC 1 is het enige Friese team dat op dit hoge niveau acteert.

Op de andere tafel slaagde FTTC 2 er zaterdag niet in zich te handhaven in de noordelijke 1e divisie. Omdat de uitslag van degradatieconcurrent Argus 4 uit Harkstede voor aanvang bekend was, wisten de Franekers dat ze minimaal 6-4 moesten winnen van TTV Assen 2. Na 4,5 uur tafeltennissen stond echter 5-5 als einduitslag op het scorebord, waardoor FTTC 2 op basis van onderling resultaat Argus 4 boven zich moet dulden. Reimer Bosma tekende voor drie overwinningen, Jan Dirk Jansma voor twee. Hoewel gedegradeerd zal FTTC 2 komend seizoen niet uitkomen in de noordelijke 2e divisie. Het team valt door uiteenlopende omstandigheden uiteen. Een zware aderlating voor het Friese tafeltennis in het algemeen en FTTC in het bijzonder. Het is wachten op nieuw talent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *