Dokkumer Erwin Wijnsma winnaar SdG-standaardbattoernooi


De Franeker tafeltennisclub organiseerde zaterdag opnieuw het Sije de Graaf-standaardbattoernooi. Bij de steeds populairder wordende tafeltennisvariant standaardbatten spelen alle tafeltennissers met dezelfde primitieve noppenbatjes. In tafeltenniscentrum de Driesprong deden 24 deelnemers van tien noordelijke tafeltennisclubs een gooi naar de prijzen: rijkelijk gevulde boodschappenpakketten van toernooisponsor Albert Heijn Franeker.

A-klasse: Douwe Reitsma (2e) en Erwin Wijnsma (1e)
A-klasse: Douwe Reitsma (2e) en Erwin Wijnsma (1e)

Na een gemengde poulefase startten de kruisfinales in de diverse klassen. In de A-klasse, de hoogste klasse, sneuvelden titelverdediger Arnold Terpstra (FTTC) en oud-winnaar Peter Zwama (TTV Assen) al in de kwartfinale. Douwe Reitsma (FTTC) drong na winst op clubgenoot Bram Parlevliet door tot de finale, waarin hij gezelschap kreeg van Erwin Wijnsma. De Dokkumer was in de halve finale te sterk voor Heerenvener Sander Derkx, die de verrassing van de dag was. Reitsma nam in de finale een 2-0 voorsprong, maar zag daarna Erwin Wijnsma steeds sterker worden. De boeiende eindstrijd eindigde in een 4-2 zege voor Wijnsma, die naast een boodschappenpakket een fraaie krans mee naar huis mocht nemen.

B-klasse: Richard Heeres (1e) en Douwe van der Wal (2e)
B-klasse: Richard Heeres (1e) en Douwe van der Wal (2e)

De finale in de B-klasse draaide uit op een FTTC-onderonsje. Deze wedstrijd werd gewonnen door Richard Heeres, die na een moeizame poulefase uitdager Douwe van der Wal met duidelijke cijfers versloeg: 3-0.

C-klasse: Rienk Groothoff (2e) en René Feenstra (1e)
C-klasse: Rienk Groothoff (2e) en René Feenstra (1e)

In de finale van de C-klasse stond FTTC-voorzitter Rienk Groothoff oog in oog met René Feenstra van Drachten. Feenstra kwam 2-0 voor, maar zag zijn tegenstander langszij komen. In de beslissende game slaagde Feenstra er in om de titel veilig te stellen (3-2).

Uitslagen

A-klasse
1. Erwin Wijnsma (TTV Dokkum)
2. Douwe Reitsma (FTTC)

B-klasse
1. Richard Heeres (FTTC)
2. Douwe van der Wal (FTTC)

C-klasse
1. René Feenstra (Drachten)
2. Rienk Groothoff (FTTC)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *