Douwe Reitsma winnaar FTTC Standaardbattoernooi + video

Finale FTTC Standaardbattoernooi: Douwe Reitsma vs. Richard Heeres

Vrijdagavond organiseerde de Franeker tafeltennisclub een toernooi voor leden: het FTTC Standaardbattoernooi. De tafeltennisvariant met standaardbatjes (eenvoudige kortenoppenbatjes) wordt in en buiten Nederland steeds populairder. Er bestaat daarvoor zelfs een wereldranglijst. Dat bijvoorbeeld Jan-Ove Waldner, de beste tafeltennisser ooit, daarop niet tot de toppers behoort, bewijst dat het trage standaardbatje andere speelvaardigheden vereist dan een snel slaghout.

Zestien FTTC’ers namen het in tafeltenniscentrum de Driesprong tegen elkaar op. Na de poulefase werd via kruisfinales verder gespeeld in een winnaars- en verliezersronde. In de finale van de verliezersronde versloeg de offensieve Rypster Sije de Graaf zijn Roemeense teamgenoot Blaj Mihai met 2-0.

In de halve finales van de winnaarsronde won Douwe Reitsma na een spannende wedstrijd van Martijn van der Heide (2-1) en was Richard Heeres te sterk voor de kersverse FTTC’er Klaas Parlevliet (2-0). Van der Heide legde uiteindelijk beslag op de derde prijs.

De finale tussen Reitsma en Heeres was er één om in te lijsten. De partij ging gelijk op. Ondanks een 1-1 19-15 achterstand wist Reitsma de finale toch te winnen. Daardoor staat de imposante wisseltrofee een jaar lang in Wommels.

Komende zaterdag mogen beide finalisten – samen met Rienk Groothoff, André Hoekstra en Douwe van der Wal – hun kunsten vertonen tijdens het sterk bezette WUTTO-wereldranglijsttoernooi in Middelstum.