Dramatische tafeltennisweek FTTC

De hoogste twee seniorenteams van tafeltennisclub FTTC werden zaterdag in Groningen door GTTC hard met de neus op de feiten gedrukt. Beide teams verloren met 8-2.

FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) nam het in een bomvolle Groninger tafeltennisarena op tegen hekkensluiter GTTC 2. Na een 4-0 achterstand kwamen de Franekers terug tot 4-2, maar daarna was de koek op. Sieds Tjepkema en Martijn van der Heide wonnen beiden eenmaal.

FTTC 2 speelde de topper tegen koploper GTTC 3. Alleen Jan Dirk Jansma hield zich staande tegen de ontketende Groningers, die met veel respect voor de tegenstander tijdens de wedstrijd zich aan de kantlijn luidkeels tegoed deden aan pizzapunten en na afloop niet wisten hoe snel ze naar moeder de vrouw moesten terugkeren. Gezelligheid troef. Jansma won twee enkels. Richard Heeres verloor zijn eerste partij en moest daarna opgeven vanwege een al langer slepende armblessure. Ook voor Douwe van der Wal bleef de teller op nul staan. Na deze ontluisterende nederlaag kunnen de titelambities van FTTC 2 de koelkast in.

In de regionale 2e klasse won middenmoter FTTC 3 knap met 4-6 van Buitenpost 2. Rudie van der Kooij en Jan Bosgra wonnen tweemaal. Ook de dubbel was voor de Franekers. FTTC 4 (3e klasse) verloor met 8-2 en kan het kampioenschap wel vergeten. Ook degradatiekandidaat FTTC 5 (3e klasse) ging hard onderuit. In Heerenveen werd met 8-2 verloren van Delta Impuls 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *