Eerste zege FTTC 1 en eerste verlies FTTC 2


Vrijdagavond was het verre Finsterwolde het decor van een dubbel tafeltennistreffen. De twee hoogste seniorenteams van FTTC verlieten de sporthal van tegenstander OLDAMBT met een overwinning en een nederlaag.

FTTC 1 was naar Groningen afgereisd met de bedoeling zoveel mogelijk punten te scoren om uitzicht te blijven houden op handhaving in de noordelijke 1e divisie. Tegen collega-degradatiekandidaat OLDAMBT 1 sleepten de Franekers de eerste overwinning van dit seizoen uit het vuur: 2-8. Dankzij deze ruime zege staat FTTC 1 voorlopig op de veilige derde plaats.

Arnold Terpstra had in Finsterwolde voldoende ruimte om zijn balgoochelkunsten te etaleren. De kopman van FTTC 1 was wederom goed voor drie gewonnen enkels. Invaller Richard Heeres, voor de gelegenheid geleend van FTTC 2, liet zich eveneens niet ringeloren en bleef ongeslagen. Doordat Terpstra en Heeres samen de dubbel in winst omzetten en Fons Hartman één enkel won, stond rond de klok van twaalf een welkome uitslag op het scorebord.

Voor FTTC 2 was voor dezelfde avond een ander scenario geschreven. De koploper in de noordelijke 2e divisie verloor tegen OLDAMBT 2 zijn eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie: 6-4. Geen man overboord, want de Franekers lijken met ruim tien punten voorsprong op nummer twee Reflex’65 1 in de resterende wedstrijden niet meer in te halen.

FTTC’er Douwe van der Wal liet andermaal zien in goede doen te zijn. In een hoogstaande partij moest hij alleen in Mark Scheeres zijn meerdere erkennen (3-2). Van der Wal won samen met Douwe Reitsma ook de dubbel. Rienk Groothoff zorgde voor het vierde Franeker punt. Vrijdagavond ontvangt FTTC 2 in eigen huis Reflex’65 1 uit Hoogeveen, de enig overgebleven concurrent.

In Twijzelerheide won FTTC 3 gisteravond met 3-7 van hekkensluiter Anja 3. Jan Bosgra, Jan Hartkamp en Sije de Graaf waren alle drie goed voor twee enkeloverwinningen. De beide Jannen zegevierden bovendien in de dubbel. FTTC 3 staat op de tweede plaats in de regionale 3e klasse. De kans op het kampioenschap lijkt verkeken.

Het geplaagde FTTC 4 heeft donderdagavond in Ysbrechtum zijn negatieve prestatiecurve niet in positieve zin kunnen ombuigen. Voor de vijfde keer op rij verloren de Franekers. YOS 2 was met 8-2 te sterk. Arjan Zijlstra en Jan Koster wonnen beiden één enkelpartij. Ondanks zijn goede spel verliet Bertil Witvoet Ysbrechtum met lege handen. FTTC 4 bevindt zich vlak boven de degradatielijn in de regionale 3e klasse.

Gesponsorde links: Staatsloterijspel – Bol.com – FBTO (autoverzekering)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *