Einde voorjaarscompetitie: positieve balans voor FTTC

De tafeltennissers van FTTC kunnen uitblazen: de voorjaarscompetitie zit erop. Van de vier seniorenteams werd één kampioen (FTTC 4). De overige drie teams handhaafden zich en komen in de najaarscompetitie uit in dezelfde klasse/divisie.

Vooraf werd FTTC 1 door velen gezien als dé titelkandidaat in de noordelijke 1e divisie A. De met 9-1 verloren uitwedstrijd tegen kampioen TTV Appelscha 1 maakte halverwege de competitie echter een eind aan bijna alle kampioensaspiraties. Zaterdag speelden de Franekers daarom een wedstrijd voor spek en bonen. Tegen Midstars 1 werd een gelijkspel behaald. André Hoekstra en Reimer Bosma wonnen twee enkels. Ook de dubbel werd in winst omgezet. FTTC 1 is als tweede geëindigd.

FTTC 2 zorgde voor een daverende verrassing. In Wolvega versloegen de in degradatienood verkerende Franekers kampioen Griffioen 1 met 3-7. Douwe van der Wal stond garant voor de helft van de bijeen gesprokkelde punten (drie enkelzeges en winst in de dubbel met Rudie van der Kooij). Van der Kooij won twee enkels, Jan Bosgra één. Dankzij deze prima overwinning handhaaft FTTC 2 zich met de hakken over de sloot.

Hoewel het er lange tijd niet op leek, heeft ook FTTC 3 zich uiteindelijk toch gehandhaafd in de 3e klasse. Tegen Delta Impuls 2 uit Heerenveen leden de Franekers vrijdagavond weliswaar een 8-2 nederlaag, maar de twee punten van invaller Sije de Graaf bleken genoeg te zijn om komend seizoen in dezelfde klasse te mogen uitkomen.

FTTC 4, de kersverse kampioen in de 4e klasse B, wachtte maandagavond een wedstrijd die slechts voor de statistieken nog van belang was. In Wolvega lieten de Franekers er andermaal geen misverstand over bestaan wie in deze klasse de sterkste is. Griffioen 3 werd met 2-8 verslagen. Jan Venema ontbeerde de juiste vorm en verloor twee enkelpartijen. Wel won hij samen met Sije de Graaf, die net als Bertil Witvoet ongeslagen bleef, de dubbel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *