FK Archief (1990): broekie Jaap van Tijum Fries kampioen

Jaap van Tijum tafeltennisEen van de opvallendste namen tijdens de komende FK is die van Jaap van Tijum. In het voorjaar van 2011 speelde de voormalige Buitenposter en ex-eredivisionist zijn laatste competitiewedstrijd. Hij vond het toen wel welletjes, maar keert dit voorjaar terug. Met Klimaatgroep 2 zal hij uitkomen in de landelijke 2e divisie.

In 1990 deed Jaap al van zich spreken. Tijdens de FK in Burgum werd de toen 13-jarige aanvaller Fries kampioen bij de aspiranten. Op een haar na werd hij niet algemeen Fries kampioen bij de jeugd: Jan Bernhard Dijck ging met de titel aan de haal. Enkele jaren na de FK in Burgum bereikte Jaap met de jeugd van FTTC 1 (samen met Reynaldo Twerda, Suzan Derkx en Richard Heeres) de kampioenspoule. De algemene meisjestitel werd in 1990 een prooi voor de 14-jarige Karin Boes van FTTC.

Op de foto de 28-jarige Jaap, die in 2004 een uitstapje maakte naar de Duitse Regionalliga. Hij bezette toen de veertigste plek op de Nederlandse ranglijst. Lees het krantenbericht over de jeugd-FK van 1990

Tekstbureau Teksttalenten FK tafeltennis Franeker
Redactie, correctie en copywriting: sponsor van de FK (http://www.teksttalenten.nl)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *