FK tafeltennis 2015: meer deelnemers en nationale toppers

Poster FK Tafeltennis Franeker 2015Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker: 24 januari 2015

Meer deelnemers & nationale toppers

Franeker, 10 januari 2015 – Tafeltennisclub FTTC organiseert samen met tafeltennisbond NTTB Noord op zaterdag 24 januari 2015 de Friese kampioenschappen tafeltennis voor jeugd en senioren. In sporthal De Trije in Franeker binden 194 Friese tafeltennissers de strijd aan. Om 08.45 uur verricht sportwethouder Thiadrik Twerda samen met Fries welpenkampioen Remco Mellema uit Franeker de officiële opening. ’s Ochtends staat het dubbelspel op het programma, de enkelspelfinales in de hoogste licentieklasse zijn gepland om 17.00 uur.

Organisator FTTC is hofleverancier van de FK. Met 34 deelnemers spant de Franeker tafeltennisclub qua deelnemersaantallen de kroon. Voorzitter Rienk Groothoff: “Dat is prachtig. Het nieuwe bestuur van FTTC zet zich sinds twee jaar met ziel en zaligheid in om onze club, in de jaren negentig een van de sterkste tafeltennisverenigingen van het land, weer op de kaart te zetten. Die inspanningen betalen zich nu al uit. Zo is onze jeugdgroep in luttele jaren vervijfvoudigd. Het is een trend die zichtbaar is bij meer Friese tafeltennisverenigingen: ze werken vaker samen en focussen sterker op de jeugd. Dit is een van de redenen waarom het aantal deelnemers aan de FK dit jaar met maar liefst acht procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het Friese tafeltennis zit in de lift.”

Nationale toppers in superpoule
Arnoud Meijer (TTV Dokkum), al jarenlang regerend Fries herenkampioen, kan in de hoogste enkelspelklasse geduchte tegenstand verwachten. De nummer 69 van de nationale ranglijst zal het in de superpoule moeten opnemen tegen FTTC’ers Jan de Haan (NR 67), Henk Jan Wils (NR 70) en Arnold Terpstra (meervoudig Fries kampioen). Voormalig eredivisiespeler Jaap van Tijum neemt sinds jaren ook weer deel aan de FK. Hij maakt zijn comeback in het shirt van Buitenpost. Bij de dames verdedigt eredivisioniste Tamar Kooistra (Bergum) haar vorig jaar veroverde Friese titel.

FreezeZone voor basisschoolkinderen
Net als vorig jaar biedt FTTC leerlingen van basisscholen de mogelijkheid om tijdens de FK kennis te maken met tafeltennis. In sporthal De Trije zijn ze – alleen of met vriendjes en vriendinnetjes – de hele dag welkom om te tafeltennissen achter gewone tafels en minitafels. Ook kunnen ze het opnemen tegen de onvermoeibare tafeltennisrobot Robbie. Ervaren spelers van FTTC proberen hen de fijne kneepjes bij te brengen.

FK-VerzorgingsTeam van Fysiotherapie SHAPE
Tijdens de FK verzorgt het FK-VerzorgingsTeam van Fysiotherapie SHAPE Franeker opnieuw gratis functionele paramedische zorg en sportondersteuning. Bijvoorbeeld fysiotherapie, massage, taping en EHBO. Ook kunnen deelnemers en bezoekers bij dit professionele team terecht voor een vrijblijvend advies.

Meer informatie?
Radio Eenhoorn doet verslag van de FK in Franeker. Ook uw medium is van harte welkom tijdens het grootste jaarlijkse tafeltennisevenement van Friesland. Neem voor meer informatie contact op met voorzitter Rienk Groothoff van FTTC: 06 12 92 35 64, franekertafeltennisclub@gmail.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *