FK Tafeltennis: Vier vragen voor Danique van den Berg

Danique van den Berg Delta Impuls GTTCDanique van den Berg van tafeltennisclub Delta Impuls uit Heerenveen werd dit jaar in Franeker Fries kampioen. De 16-jarige vmbo-leerlinge speelt bij de jeugd regionale 1e klasse. En niet onverdienstelijk: Delta Impuls 1 staat dik bovenaan en Danique verloor nog geen pot.

1. Hoe ziet jouw tafeltennisloopbaan er tot dusver uit?

‘Ik begon in 2009 met tafeltennissen bij Delta Impuls, volgens mij in de regionale 5e klasse. Door een toernooitje (Dag van het Talent) ben ik toen bij Dedemsvaart terechtgekomen. Ik heb daar ongeveer één jaar gespeeld, het op en neer rijden werd te veel. Na mijn terugkeer bij Delta Impuls ben ik bij de jeugd 2e klasse gaan spelen en bij de senioren 3e klasse. Nu zit ik alweer een paar jaar in de 1e klasse. Daarnaast speel ik bij GTTC landelijke 2e divisie bij de senioren. Ik sta nu op 47%.’

2. Doe je op 24 januari 2015 mee aan de Friese kampioenschappen tafeltennis? Zo ja, wat zijn je ambities? En wie wil je héél graag verslaan?

‘Ja, ik doe mee aan de Friese kampioenschappen. Ik wil graag bij de senioren meedoen, omdat ik vorig jaar bij de jeugd alles heb gewonnen; alleen maar eerste plaatsen. Maar als dat niet lukt, wil ik ook wel bij de jeugd spelen. Mijn teamgenote Christine wil ik dan heel graag verslaan.’

3. Wat zijn jouw sterke punten bij tafeltennis?

‘Topspin. En ik ben heel snel.’

4. Is er iets in het tafeltennis of in de tafeltenniswereld wat volgens jou snel beter moet?

‘Tja, ik kan echt niets verzinnen…’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *