Flitsende competitiestart FTTC

Een week na de Friese kampioenschappen in De Trije zijn de Franeker tafeltennissers van FTTC begonnen aan de voorjaarscompetitie. En niet onverdienstelijk: vrijdag wonnen alle vier seniorenteams hun eerste wedstrijd.

Frans van der Berg (l) en Arnold Terpstra (r)
Topdubbel: Frans van der Berg (l) en Arnold Terpstra (r). Foto: X-lent for you Fotografie (http://www.x-lent.nl/bestellen/foto-s-bestellen)

FTTC 1: titelkandidaat

In een drukbezocht tafeltenniscentrum de Driesprong waren de meeste ogen gericht op FTTC 1. Dat heeft dit seizoen maar één doel: kampioen worden en promoveren naar de landelijke competitie. Een niveau waarop FTTC vijf jaar geleden voor het laatst speelde.

Met de transfers van Ready-spelers Frans en Harry van der Berg naar de Franeker club is FTTC 1 de grote titelkandidaat in de noordelijke 1e divisie. Assen 2 werd meteen op een 8-2 nederlaag getrakteerd. Arnold Terpstra bleef (ondanks een blessure) ongeslagen, de Van der Bergen wonnen beiden tweemaal.

Niet snel tevreden: Richard Heeres
Niet snel tevreden: Richard Heeres. Foto: X-lent for you Fotografie (http://www.x-lent.nl/bestellen/foto-s-bestellen)

FTTC 2: winst na stroeve start

FTTC 2 speelt in dezelfde divisie als FTTC 1. Over een maand ontmoeten de twee Friese topteams elkaar. Vrijdagavond ontvingen de Franeker reserves Dokkum 1, eveneens vorig seizoen gepromoveerd naar de noordelijke 1e divisie. Na een stroeve start (1-3) herpakten de FTTC’ers zich en wonnen ze uiteindelijk met 6-4. Sieds Tjepkema, Reimer Bosma en Richard Heeres wonnen allen twee van hun drie enkelpartijen.

Oog voor de bal: Douwe Reitsma. Foto: X-lent for you Fotografie (http://www.x-lent.nl/bestellen/foto-s-bestellen)
Oog voor de bal: Douwe Reitsma. Foto: X-lent for you Fotografie (http://www.x-lent.nl/bestellen/foto-s-bestellen)

FTTC 3 en FTTC 4 winnen

Promovendus FTTC 3 (regionale 1e klasse) ging flitsend van start. Dokkum 2 werd overtuigend met 8-2 verslagen. Grote man bij de Franekers was Wommelser Douwe Reitsma. Hij nam driemaal de felicitaties in ontvangst. In Drachten speelde FTTC 4 (regionale 3e klasse) tegen het derde seniorenteam van de gelijknamige tafeltennisvereniging. Het werd 3-7 voor de Franekers.

Jeugdteams

Zaterdag zijn ook de twee jeugdteams van FTTC aan de competitie begonnen. FTTC 1 (regionale 3e klasse) kende thuis geen goede start. Het Leeuwarder Ready 2 was de Franekers met 1-9 de baas. Nils Aukema redde de spreekwoordelijke eer. Beter verging het FTTC 2 (regionale 5e klasse). Ready 3 werd met 8-2 verslagen. Jasper Bosch won als enige FTTC’er al zijn partijen. Robin Simon en Pieter Miedema deden het met beiden tweemaal winst ook prima.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *