Flitsende competitiestart voor FTTC-jeugd

De voorjaarscompetitie is los. Deze week zijn zes teams van de Franeker tafeltennisclub aan een nieuw tafeltennisseizoen begonnen.

Het eerste jeugdteam promoveerde in het najaar naar de regionale 1e klasse. Daarin werd zaterdag de eerste wedstrijd gewonnen. In Middelstum versloeg FTTC 1 tegenstander Midstars 1 met 3-6. Nils Aukema bleef ongeslagen, Sam Blits scoorde de overige punten. FTTC 2 (2e klasse) legde diezelfde middag Buitenpost 2 over de knie: 1-9. Kim Antonisse (3), Pieter Miedema (3) en Robin Simon (2) beleefden in Buitenpost een fijne middag.

Het eerste seniorenteam is qua samenstelling dit seizoen flink gewijzigd. Frans van den Berg en Bram Parlevliet hebben FTTC 1 verlaten, waarna dit team flink op de schop is gegaan en dit seizoen twee niveaus lager acteert (noordelijke 1e divisie). Tegen titelfavoriet GTTC 2 kwamen de Franekers zaterdag in eigen zaal op een 3-2 voorsprong, maar daarna drukten de Groningers door: 3-7. Arnold Terpstra won twee enkels en samen met Harry van den Berg de dubbel.

FTTC 2 komt dit seizoen uit in de noordelijke 2e divisie. De mannen ontvingen de onbekende promovendus HOU-TAFEL ’77 1 en zagen de seizoensouverture eindigen in een gelijkspel: 5-5. Raymond Stodel en routinier Jan Dirk Jansma wonnen beiden twee enkelpartijen en samen de dubbel. Voor junior Henk Jansma bleef de teller op nul staan.

In de regionale competitie wordt FTTC vertegenwoordigd door twee seniorenteams. FTTC 3 (1e klasse) leek donderdagavond af te stevenen op een oorwassing: tegenstander ANJA 1 uit Twijzelerheide kwam met 0-5 voor. Daarna werd de schade beperkt, met als resultaat een 4-6 nederlaag. Ook FTTC 4 (3e klasse) liep meteen tegen een nederlaag aan: Dokkum 4 was in Franeker met 3-7 te sterk.

Speelprogramma komende week

  • Noordelijke 1e divisie: Assen 3 – FTTC 1 (senioren)
  • Noordelijke 2e divisie: Idéfix 1 – FTTC 2 (senioren)
  • Regionale 1e klasse: Buitenpost 2 – FTTC 3 (senioren)
  • Regionale 3e klasse: Delta Impuls 5 – FTTC 4 (senioren)
  • Regionale 1e klasse: FTTC 1 – Argus 3 (jeugd)
  • Regionale 2e klasse: FTTC 2 – Nordic 1 (jeugd)

Elektronica Deals BE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *