Franeker tafeltennissers geven geen kadootjes weg

Franeker tafeltennisclub tegen SCylla uit LeidenIn het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong hebben de senioren van FTTC 1 zaterdagavond goede zaken gedaan. Het hoogstgeplaatste Friese tafeltennisteam ontdeed zich met 7-3 van Scylla 3 en staat nu strak op de tweede plaats in de landelijke 2e divisie. Tegen de Leidenaren bleef Jan de Haan ongeslagen, terwijl Arnold Terpstra (2) en de niet fitte Frans van den Berg (1) ook hun steentje aan de overwinning bijdroegen. De Haan en Terpstra wonnen samen de dubbel. Over twee weken, in de op één na laatste ronde van de najaarscompetitie, is in Franeker HBC 1 uit Heemstede de tegenstander.

FTTC 2 verliest maar houdt hoop

fttc2standFTTC 2 is met een 6-4 nederlaag tegen Delta Impuls 1 begonnen aan de promotieplay-offs van de noordelijke 1e divisie. Harry van den Berg (2) en Martijn van der Heide (1) zorgden voor alle Franeker punten, mede door ook het dubbelspel te winnen. Invaller Douwe Reitsma stuntte bijna tegen de Friese tafeltennistopper Arnoud Hofman, maar moest uiteindelijk toch na vijf games capituleren voor de hardhitter uit Heerenveen. De spanning in de noordelijke 1e divisie is nog steeds om te snijden: alle vier teams in de promotiepoule kunnen nog kampioen worden. Over veertien dagen ontvangen de Franekers koploper Assen 2, waarvan eerder met 6-4 gewonnen werd.

FTTC 3 blijft verliezen

Voor FTTC 3 lijkt het doek te zijn gevallen in de regionale 1e klasse. De laatste strohalm werd zaterdag niet gegrepen: degradatieconcurrent Drachten 1 was in Franeker met 4-6 de bovenliggende partij. Lichtpunt was het goede spel van Douwe Reitsma. De inwoner van Wommels won, mede dankzij zijn nieuwe Chinese rubbers, al zijn enkelpartijen en samen met Rienk Groothoff de dubbel.

Nederlaag kan FTTC 4 de titel kosten

Ook FTTC 4 kan niet terugzien op een aangename tafeltennisweek. In Buitenpost verloor de Franeker koploper in de regionale 2e klasse met 6-4 van het derde team van de gelijknamige tafeltennisvereniging. De drie winstpartijen van Raymond Stodel konden de nare nederlaag niet voorkomen. Daardoor stijgt de kans dat Buitenpost 3 aan het einde van de competitie toch kampioen wordt.

FTTC 5 steviger in de kelder

Net als na de wedstrijden van FTTC 2, 3 en 4 stond ook na het treffen tussen ANJA 3 en FTTC 5 een 6-4 op het scorebord. Een resultaat dat de klokkendieven nog steviger op de laatste plaats in de regionale 3e klasse drukt. Voor degradatie moet worden gevreesd.

Jeugd FTTC 2: verwachte nederlaag tegen Dokkum 2

Na de 10-0 overwinning een week geleden tegen GTTC Groningen 3 staan de jeugdspelers van FTTC 2 weer met beide benen op de grond. In Noord-Friesland was zaterdagmiddag lijstaanvoerder Dokkum 2 met 7-3 te sterk. Robin Simon en Jasper Bosch wonnen voor FTTC 2 beiden een enkelpartij.

Table Stars: FTTC 1 blijft koploper

Foto met dank aan TTV Buitenpost
Foto met dank aan TTV Buitenpost

Is er behalve de mooie overwinning van de senioren van FTTC 1 nog iets positiefs te melden? Jazeker, in de Table Stars-duocompetitie wonnen de talenten van FTTC 1 zaterdag ook hun vijfde en zesde wedstrijd van dit seizoen. In de tafeltennisarena van Buitenpost werden ODI 1 en Dokkum 1 beide met 3-2 verslagen. Ids Koster speelde een glansrol: hij won vier enkelpartijen en samen met Ian Bervoets twee dubbels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *