Friese kampioenschappen tafeltennis 2013: Terpstra weer verliezend finalist

Volg FTTC op Facebook!

Zaterdag organiseerde tafeltennisvereniging Dokkum in Sporthal Doelstien de Friese kampioenschappen tafeltennis voor jeugd en senioren. ’s Ochtends stond het dubbelspeltoernooi op het programma, ’s middags het enkelspeltoernooi. FTTC oogstte in Dokkum relatief weinig eremetaal, mogelijk mede omdat vrij veel FTTC’ers het toernooi links lieten liggen. Het gros van de Franeker medailles had overigens een Leeuwarder randje.

David Dijkhoff

Twee Friese titels voor David Dijkhoff

De talentvolle Leeuwarder David Dijkhoff, die in de stad van de zo betreurenswaardig om het leven gekomen Bonifatius uitkwam voor FTTC, werd op overtuigende wijze algemeen jeugdkampioen. Ook won ‘Shadow’ de dubbeltitel in de hoogste juniorenklasse.

Enkelspeltitel voor Rudie van der Kooij

Rudie van der Kooij wist in het enkelspel eindelijk de Friese titel in de F-klasse te veroveren. In de finale versloeg de verliezend finalist van 2012 Ulke Komrij (Drachten) na een spannende partij met 3-2. Ook deze medaille voor FTTC werd meegenomen naar Leeuwarden, de woonplaats van Van der Kooij.

Finale Arnold Terpstra (links) en Arnoud Meijer (rechts). Bron foto: TTV-Dokkum.nl

Arnold Terpstra en Arnoud Meijer op herhaling

Verwacht werd dat FTTC-troeven en oud-kampioenen Jan de Haan en Arnold Terpstra samen met regerend kampioen Arnoud Meijer om de algemene Friese seniorentitel in het enkelspel zouden gaan strijden. De Haan sneuvelde verrassend in de poulefase, na ’s ochtends samen met clubgenoot Martijn van der Heide de dubbelspelfinale te hebben verloren. Zuur dus.

Uiteindelijk ontmoetten Terpstra en Meijer elkaar in de enkelspelfinale van de hoogste seniorenklasse (B/C/D). Ook in 2011 en 2012 stonden beide tafeltennissers daarin tegenover elkaar. Vorig jaar eindigde de finale, waarin Terpstra last van kramp kreeg, in een eenvoudige 4-0 overwinning voor Meijer.

Dit jaar kwam Terpstra (alweer een Leeuwarder) beter uit de startblokken tegen de Dokkumer favoriet, die in de landelijke 1e divisie uitkomt voor Hilversum 1. Maar na een 0-2 achterstand vond verdediger Meijer zijn draai weer en versloeg hij de aanvallende Terpstra na een enerverende finale alsnog met 3-2 (4-11 9-11 11-5 14-12 11-8). Meijers derde titel op rij. Ditmaal misschien wel de mooiste, want gewonnen in eigen huis.

Surf naar de website van tafeltennisvereniging Dokkum voor de uitslagen en foto’s van het Fries kampioenschap tafeltennis 2013.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *