FTTC 1 begint met verlies in Utrecht

Franeker Tafeltennisclub FTTC | Competitie Team 2 en 3

Wat later dan gewoonlijk is dit weekend de voorjaarscompetitie van start gegaan. Vijf teams van de Franeker tafeltennisclub geven daarin acte de présence. Corona gooit nog steeds roet in het eten: drie teams(waaronder beide jeugdteams) kwamen vanwege besmettingen bij de teams zelf of bij de tegenstander niet in actie.

De senioren van FTTC 1 konden zaterdag in de landelijke 2e divisie meteen flink aan de bak. In Utrecht wachtte titelkandidaat SVE 1. FTTC’er David Dijkhoff zorgde in de eerste partij voor een verrassing door SVE-kopman Wouter van der Mark in drie games te kloppen. Daarna was het lang wachten op het tweede en laatste Franeker winstpunt. Dat volgde pas in de zevende partij (winst van Arnold Terpstra op Tali Cohen). Invaller Jan Dirk Jansma kon nog geen potten breken. Na deze 8-2 nederlaag ontvangt FTTC 1 komende zaterdag HTTV-070 1 uit Den Haag.

In de noordelijke 2e divisie ging FTTC 2 op bezoek bij Dokkum 1. De eerste drie enkelspelen vergden heel wat zweetdruppels. Ze werden alle in vijf games en met twee punten verschil beslist. Daarna bleef het stuivertje wisselen. Dankzij drie overwinningen van comeback kid Jan Dirk Jansma, twee van Douwe Reitsma en één van ND2-debutant Rudie van der Kooij boekte FTTC 2 uiteindelijk een 4-6 zege. Zaterdag is Assen 4 in tafeltenniscentrum de Driesprong de volgende opponent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *