FTTC 1 blijft koploper

Clubkampioenschappen FTTC 2014 tafeltennisZaterdagmiddag kwamen de twee eerste teams van de Franeker tafeltennisclub in actie. De senioren van FTTC 1 boekten in een uitwedstrijd tegen Assen 3 een krappe 4-6 overwinning. Arnold Terpstra (3) en Sieds Tjepkema (2), voor het eerst inzetbaar dit seizoen, zorgden voor het leeuwendeel van de Franeker punten. Fons Hartman scoorde het zesde punt. FTTC 1 blijft koploper in de noordelijke 2e divisie, maar ziet de Friese concurrent Delta Impuls 1 naderen.

De jeugd van FTTC 1 won voor de derde keer op rij. Ditmaal met 2-8 van Delta Impuls 2. In Heerenveen bleken Henk Jansma en Mark Buwalda niet te kloppen. Nils Aukema moest genoegen nemen met één enkelspeloverwinning. Dankzij de riante overwinning heeft FTTC 1 zijn koppositie in de regionale 3e klasse verstevigd.

Prille koploper Griffioen 1 werd maandagavond in Wolvega verslagen door FTTC 2. Douwe Reitsma (3), Rienk Groothoff (2) en Rudie van der Kooij (2) zorgden voor een 3-7 overwinning en laten daarmee geen misverstand bestaan: FTTC 2 is dit seizoen een van de te kloppen teams in de regionale 2e klasse.

In tafeltenniscentrum de Driesprong ontvingen de senioren van FTTC 3 donderdagavond DOV 1, de Leeuwarder lijstaanvoerder in de regionale 3e klasse. Het werd een gelijk opgaande strijd. DOV 1 trok uiteindelijk aan het langste eind: 4-6. Grote man bij de Franekers was Bertil Witvoet. Hij won drie enkelpartijen en samen met Arjan Zijlstra de dubbel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *