FTTC 1 door het oog van de naald

Voor de tafeltennissers van FTTC 1 was het zaterdag erop of eronder. In de laatste wedstrijd van het seizoen moesten de mannen met minimaal 8-5 winnen van Amsterdam ’78 1 om degradatie op het allerlaatst af te wenden. In die missie slaagden de Franekers, al was het even schrikken toen de Amsterdammers in tafeltenniscentrum de Driesprong meteen op een 0-2 voorsprong kwamen. Daarna stelde FTTC 1 orde op zaken, met een hoofdrol voor David Dijkhoff, die in het enkel- en dubbelspel niet te kloppen was. Bram Parlevliet (2), Henk Jan Wils (2) en Arnold Terpstra (1) deden ook een stuiterende duit in het zakje. Einduitslag: 9-4. FTTC 1 handhaaft zich in de landelijke 2e divisie, Amsterdam ’78 1 degradeert.

Terwijl de spelers van FTTC 2 genoten van een vrij weekend, moest FTTC 3 vrijdagavond aan de bak tegen Dokkum 2. Het derde team staat in de degradatiezone van de regionale 1e klasse en kan punten dus goed gebruiken. Tegen Dokkum 2 bleven de manschappen echter steken op een gelijkspel: 5-5. Douwe Reitsma scoorde een hattrick. Jan Bosgra en Rudie van der Kooij waren onfortuinlijk: vier van hun zes enkels verloren zij in vijf games. Er is nog een kleine kans op handhaving. FTTC 3 moet dan vrijdag uithalen tegen hekkensluiter YOS 2 en degradatierivaal Drachten 1 moet vervolgens flink aan de broek krijgen van aanstaand kampioen YOS 1.

Koploper FTTC 5 is hard op weg om kampioen te worden in de regionale 5e klasse. Vrijdag noteerden Durk Boersma, Thom Schuitmaker en Maxim van den Bos voor de vijfde keer dit seizoen een 10-0 overwinning. Nummer twee Bergum 2 won echter eveneens met dubbele cijfers en voorkwam zo een vroegtijdig Franeker feestje. Komende week kan al na één gewonnen potje de kurk van de champagnefles en is promotie een feit. FTTC 4 (regionale 3e klasse) beleeft een kwakkelende najaarscompetitie. Vrijdag werd met 4-6 verloren van ODI 2 uit Oudega. Laszlo Handl en Jan Hartkamp pakten beiden twee punten. FTTC 4 is nog niet zeker van handhaving.

Het eerste jeugdteam nam het in Klazienaveen op tegen De Treffers ’70 1 en won deze uitwedstrijd met 3-7. Ditmaal geen hattrick voor kopman Djovanny (2), maar een drieklapper van teamgenoot Milan Faber. Thijs van der Horst won eenmaal. Door deze zege is promovendus FTTC 1 geklommen naar de tweede plek in de 1e klasse FlexMatch. Zaterdag sluit dit team het seizoen in eigen zaal af met een wedstrijd tegen Argus 1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *