FTTC 1 en 2 boeken opnieuw zeges

Afgelopen week speelden alle vijf seniorenteams van FTTC een thuiswedstrijd. Donderdagavond was het misère bij de laagste drie teams, vrijdagavond wonnen FTTC 1 en FTTC 2 wél hun wedstrijden.

FTTC 1, de nummer 2 in de noordelijke 1e divisie, ontving TTV Assen 2. De Franekers boekten een degelijke 6-4 overwinning, de vijfde zege op rij. Martijn van der Heide en André Hoekstra wonnen beiden twee enkels en samen de dubbel. Sieds Tjepkema zorgde voor het zesde punt.

FTTC 2 bleef ook na de zevende competitiewedstrijd ongeslagen. De koploper in de regionale 1e klasse, inmiddels met circa twintig punten voorsprong, versloeg Griffioen 1 uit Wolvega met 7-3. Douwe van der Wal en Richard Heeres wonnen ieder al hun drie enkelpartijen. Douwe Reitsma ontbeerde de juiste vorm en kwam niet tot winst. Wel was hij met Heeres succesvol in de dubbel.

FTTC 3 (2e klasse) is de draad kwijt. Opnieuw werd met ruime cijfers verloren: YOS 3 was met 2-8 te sterk. Rudie van der Kooij zorgde voor de enige twee punten. De Franekers komen langzamerhand weer in de degradatiezone.

FTTC 4 (3e klasse) verloor voor de zevende keer op rij. Ditmaal met 4-6 van YOS 4. Jan Koster en Arjan Zijlstra wonnen beiden twee enkels.

FTTC 5 (3e klasse) kwam er in eigen huis tegen Drachten 2 niet aan te pas en verloor met 2-8. Opvallend was dat bij Drachten Jan Knikkenberg meespeelde. De inmiddels ruim zeventigjarige meervoudig algemeen Fries kampioen, die in de jaren zestig/zeventig als verdediger op landelijk topniveau speelde, verloor dit seizoen nog geen wedstrijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *