FTTC 1 heeft eerste overwinning achter de rug

Tafeltennis FTTC Disnierats HoornFTTC 1 heeft dit voorjaarsseizoen zijn eerste overwinning in de landelijke 2e divisie geboekt: 4-6. Zaterdag versloegen de heren in Hoorn Disnierats 1. FTTC-aanwinst Adrian Bukowsi stal de show tegen zijn Noord-Hollandse clubgenoten. Hij liet drie overwinningen noteren en was met Bram Parlevliet ook succesvol in het dubbelspel. In vier partijen verloor Bukowsi slechts één game.

De overwinning had misschien ruimer kunnen uitpakken als Arnold Terpstra, samen met dubbelpartner Douwe Reitsma door de gemeente Waadhoeke genomineerd voor de sportprijs Sportploeg 2019, niet vroeg in de wedstrijd had moeten opgeven vanwege een zere rug. Wellicht hadden de tafeltennisclinics die hij vrijdagavond voor Keatsfan verzorgde hun tol geëist. Net als voor Parlevliet bleef voor Terpstra de teller op één steken. FTTC 1 staat op de vijfde plaats en haakt voorzichtig aan bij de middenmoot. Komende zaterdag ontvangen de Franekers echter de overtuigende lijstaanvoerder US 1 uit Amsterdam.

Degradant FTTC 2, dat het op de helft van de competitie nog steeds moet stellen zonder de geblesseerde kopman Raymond Stodel, verloor vrijdagavond in Haskerdijken met 7-3 van Delta Impuls 2. Dé man aan Franeker zijde was Bertil Witvoet, die voor twee enkelzeges tekende. Rudie van der Kooij zette het derde punt op het scorebord. FTTC 2 bezet de derde plek in de regionale 1e klasse. Maar dat zegt momenteel verdraaid weinig: FTTC 2 is al vijf wedstrijden gevorderd, YOS 1 bijvoorbeeld nog maar twee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *