FTTC 1 het bos in gestuurd

Het Drents-Friese Wold vormde vrijdag het illustere toneel van de kraker in de noordelijke 1e divisie. Gesteund door enthousiaste supporters nam koploper FTTC 1 het batje op tegen naaste concurrent TTV Appelscha 1. Al snel werd duidelijk dat de Franeker senioren een lastige avond te wachten stond. Nadat André Hoekstra het eerste punt voor FTTC 1 scoorde (2-1), was de koek op. Onder aanvoering van het 12-jarige supertalent Stellan Smit liepen de Appelschasters in sneltreinvaart uit naar 9-1. Deze flinke oorwassing maakt dat FTTC 1 met nog vier wedstrijden te gaan nagenoeg kansloos is voor de titel.

In de strijd om handhaving deed FTTC 2 donderdag in eigen huis goede zaken. Rodelantaarndrager Drachten 2 werd met 9-1 het bos in gestuurd. Alleen Rudie van der Kooij verloor een enkelpartij. Douwe van der Wal en Jan Hartkamp bleven ongeslagen. Dankzij deze overtuigende overwinning lijkt FTTC 2 behouden te blijven voor de regionale 2e klasse.

Voor FTTC 3 geen rozengeur en maneschijn. De Franekers, middenmoter in de 3e klasse, beleefden een totale offday. Het sterke Leeuwarder Ready 4 verpulverde de Franekers met 0-10. Moet FTTC 3 vrezen voor degradatie, FTTC 4 kan bijna de tickets voor de 3e klasse bestellen. Opnieuw haalden de klokkendieven fors uit: Ready 6 werd met 9-1 geëlimineerd. Jan Venema liet een steekje vallen. Sije de Graaf en Bertil Witvoet bleken ook nu weer niet te kloppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *