FTTC 1 houdt zicht op handhaving na nipte nederlaag in eigen huis

Franeker Tafeltennisclub FTTC | Logo

In de landelijke 2e divisie strijdt FTTC 1, zoals de laatste seizoenen steeds het geval is, voor handhaving. Zaterdag wachtte het keurkorps van de Franeker tafeltennisclub een flinke uitdaging: koploper Hercules 1 uit Terborg kwam op visite in tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg.

De eerste drie enkelspelen gingen verloren, waarvan twee in vijf games. Daarna rechtte FTTC 1 de rug: het dubbelspel werd gewonnen (Dijkhoff/Parlevliet) en Bram Parlevliet won vervolgens zijn enkelpartij: 2-3. Daarna liepen de Achterhoekers, ondanks een enkelzege van Arnold Terpstra, uit naar 3-6. In de laatste partij bezorgde David Dijkhoff de Franekers – na vijf uren tafeltennisplezier en fijne houten stoelen en banken – het vierde punt. Over twee weken neemt FTTC 1 het in de Drentse hoofdstad op tegen Assen 1.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) ging in eigen huis met 3-7 onderuit tegen Buitenpost 3. De firma Jansma was goed voor de hele Franeker puntenproductie. Jan Dirk Jansma en zoon Henk wonnen beiden één enkel en samen het dubbelspel. Invaller Jan Bosgra kwam niet tot winst.

Een competitietrede lager beet FTTC 3 (regionale 1e klasse) tegen YOS 2 in het stof: de Ysbrechtumers gingen met een 2-8 overwinning huiswaarts (Bertil Witvoet won één enkel en Rudie van der Kooij en Jan Bosgra wonnen de dubbel). De twee winstpunten zijn wellicht een symbolisch gebaar richting teamgenoot Douwe Reitsma, die op diezelfde competitiedag trotse vader van een tweeling werd.

Ook FTTC 4 (4e regionale klasse) leed een nederlaag. YOS 3 was in de Driesprong met 4-6 net te sterk. Ronald van der Meer (2), Jan Hartkamp (1) en Laszlo Handl (1) harkten voor de Franekers, die in de middenmoot verkeren, de punten binnen. FTTC 5 (regionale 5e klasse) kwam afgelopen week niet in actie.

Jeugdteams
Het eerste jeugdteam van de Franeker tafeltennisclub boekte zaterdag een belangrijke overwinning. Milan Faber en Helder Staalsmid (beiden twee enkelspelzeges en twee dubbelspelzeges) versloegen lijstaanvoerder DTTC’78 1 uit Appingedam met 6-4. Promovendus FTTC 1 (2e klasse FlexMatch heeft nu nog drie punten achterstand met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg.

FTTC 2 (3e klasse FlexMatch), de nummer voorlaatst, versloeg op de andere competitietafel hekkensluiter Argus 2 met 6-4. Dit dankzij een hattrick van Thijs van der Horst, twee enkelspeloverwinningen van Rogier de Haan en één enkelzege van Bas Elsinga.

In de TableStars-competitie wist FTTC 3 na vier nederlagen voor het eerst te winnen. Talero 1 uit Leek was de gebeten hond. Jarno Dijkstra trok de kar met twee overwinningen en een dubbelzege (samen met Guido Reitsma). Guido was eenmaal succesvol in de enkel. De tweede korte wedstrijd van de dag verloren zij echter met 3-2 van het Leeuwarder Ready 4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *