FTTC 1 genomineerd én deBoerTaverzo 2 de baas

FTTC1 FranekerDe senioren van promovendus FTTC 1 kunnen terugkijken op een acceptabele eerste competitiehelft. Na vijf wedstrijden staan de Franekers derde in de landelijke 2e divisie. De achterstand op de nummer twee bedraagt slechts één punt, maar de degradatielijn is niet ver weg; provinciegenoot TTV Buitenpost 1 staat vijfde op maar drie punten van FTTC 1.

Afgelopen zaterdag versloeg FTTC 1, genomineerd voor de sportprijs van de gemeente Waadhoeke, deBoerTaverzo 2 uit Zoetermeer, waarbij toptalent Gabrielius Camara ontbrak. In het eigen tafeltenniscentrum de Driesprong werd het 7-3. Jan de Haan, Arnold Terpstra en David Dijkhoff wonnen alle drie twee enkelspelen. Terpstra en De Haan wonnen overtuigend het dubbelspel. Zaterdag is in Amsterdam hekkensluiter US 2 de volgende tegenstander.

FTTC 2, dat het al het hele seizoen zonder Douwe van der Wal moet stellen, doet het hek dicht in de noordelijke 2e divisie. Tegen promovendus MTV’14 1 werd zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden: 2-8. Daardoor staan de Franeker reserves nog steviger onderaan. Raymond Stodel en Henk Jansma scoorden beiden een punt. Voor invaller Bertil Witvoet bleef de teller op nul staan. Bij de regionale seniorenteams hield het ook niet over. FTTC 3 (2e klasse) speelde gelijk tegen laagvlieger Buitenpost 5, terwijl FTTC 4 (4e klasse) met 4-6 verloor van Effect’ 78 1.

Het eerste jeugdteam van de Franeker tafeltennisclub, rodelantaarndrager in de noordelijke divisie, bleef zaterdag in evenwicht met het tweede team van TTV Dokkum: 5-5. In eigen zaal werden de punten gescoord door Ruben Handl (2) en Ids Koster en Nils Aukema (beiden 1). Koploper FTTC 2 (1e klasse) rekende zaterdagmiddag af met DTTC ’78 1 uit Appingedam: 6-4. Deze zege was vooral te danken aan de clean sheet van Robin Simon (drie enkelspelzeges). Jasper Bosch en Pieter Miedema wonnen allebei eenmaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *