FTTC 1 nog in titelrace: stroeve start en nipte zege

De senioren van FTTC 1 hebben een spannend weekend achter de rug, maar mogen nog hopen op het kampioenschap in de landelijke 2e divisie. Dat geldt zeker ook voor de jeugdspelers van FTTC. Dankzij een zege met dubbele cijfers zijn ze medekoploper in de 1e klasse FlexMatch.

Senioren landelijk
In Hoorn konden de senioren van FTTC 1 zaterdag een serieuze gooi doen naar de koppositie in de landelijke 2e divisie. Een ruime overwinning op nummer laatst Disnierats 1 zat er echter niet in. De hekkensluiter kwam zelfs met 4-1 voor en liet de Franekers flink zweten. Na een 6-4 tussenstand drukte FTTC 1 door en won het uiteindelijk het eerste uitduel van dit seizoen: 6-7.

Henk Jan Wils was met drie enkelzeges opnieuw de gevierde man. Arnold Terpstra (2) en David Dijkhoff (1) waren ook succesvol in het enkelspel. Bram Parlevliet won alleen samen met Dijkhoff het dubbelspel. Ook concurrenten Gorkum 1 (53 punten) en Alexandria’66 2 (52 punten) wonnen met slechts 7-6. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1 (51 punten) Swift 1 uit Deventer. Daarna resteren de topper tegen het Rotterdamse Alexandria’66 2 (uit: 13 april) en de afsluitende thuiswedstrijd (20 april) tegen het Enschedese ENTAC 1.

Senioren regionaal
FTTC 2 (regionale 1e klasse) trad vrijdag aan tegen collega-middenmoter Dokkum 2 en won met 6-4. Douwe Reitsma (3) en Sieds Tjepkema (2) scoorden de punten. Tjep en Reitsma verzilverden ook de dubbel. In de regionale 3e klasse verstevigde FTTC 3 zijn leidende positie. Dokkum 4 werd dankzij drie zeges van Ruben Handl en twee overwinningen van Laszlo Handl én Jan Hartkamp met 7-3 geklopt. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft FTTC 2 negen punten voorsprong. Rodelantaarndrager FTTC 4 (regionale 4e klasse) verloor met 2-8 van aanstaand kampioen Drachten 3.

Jeugdteams
De jeugd van FTTC 1 (Milan Faber en Djovanny) kwalificeerde zich dankzij een 10-0 overwinning op DTTC’78 1 uit Appingedam als medekoploper voor de play-offs in de 1e klasse FlexMatch. Daarin maken vier teams uit welke formatie kampioen wordt en promoveert naar de landelijke competitie. Het lijkt te gaan tussen FTTC 1 (47 punten), GTTC Groningen 1 (47 punten) en Argus 1 (43 punten).

In de 2e klasse FlexMatch kan FTTC 2 niet meer kampioen worden, maar degraderen zit er ook niet echt in. Reflex’65 1 uit Hoogeveen was dit weekend in tafeltenniscentrum de Driesprong te sterk: 2-8. Thijs van der Horst won tweemaal eenvoudig. Rogier de Haan speelde twee vijfgamers, maar wist – evenals teamgenoot Bas Elsinga – geen partij te winnen. Beter verging het FTTC 3 in Groningen tegen Vinkhuizen 1. Ruben Jelsma (4 + dubbel), Jesse van der Molen (3 + dubbel) en Tom de Greef (1) zorgden voor een monsterscore: 1-9. FTTC 3 staat tweede in de 4e klasse FlexMatch.

Starterscompetitie
Bij YOS in Ysbrechtum namen Lotte, Jolijn, Luuk, Jesse en Sybren afgelopen weekend deel aan de starterscompetitie. Daaraan deden beginnende jeugdspelers van vier tafeltennisverenigingen mee.

Eerstvolgende wedstrijden
05-04 Delta Impuls 2 – FTTC 2
05-04 FTTC 4 – Ready 3
06-04 FTTC 1 – Swift (D) 1
06-04 FTTC 1 (j) – GTTC Groningen 1
06-04 FTTC 2 (j) – Actief 3
06-04 FTTC 3 (j) – Actief 5

De senioren van FTTC 3 mogen ruim een week uitpuffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *