FTTC 1 op drempel kampioenschap

CIMG0895De noordelijkedivisieteams van de Franeker tafeltennisclub zijn vrijdagavond in eigen zaal begonnen aan de nacompetitie (drie wedstrijden). FTTC 1 speelt daarin om promotie naar de landelijke 3e divisie, FTTC 2 om handhaving in de noordelijke 1e divisie.

Het eerste seniorenteam van FTTC boekte in de achtste wedstrijd van dit seizoen de achtste overwinning. Opnieuw waren de mannen te sterk voor hun tegenstander: TTV Appelscha 1, de nummer twee, ging in Franeker met 8-2 over de knie. Frans en Harry van der Berg bleven andermaal ongeslagen. André Hoekstra boekte twee enkelspelzeges. De dubbel werd een prooi voor de Zuidoost-Friezen. Komende zaterdag wordt FTTC 1 in Assen kampioen in de noordelijke 1e divisie. Drie punten zijn genoeg voor de titel.

FTTC 2 speelt in diezelfde divisie in de degradatiepoule om lijfsbehoud. Tegen directe concurrent De Treffers ’70 2 uit Klazienaveen leden de Franekers een zure nederlaag: 4-6. Daarmee staat FTTC 2 nog slechts één punt voor op de Drenten. FTTC’er Richard Heeres won tweemaal en moest in een hoogstaande partij net zijn meerdere erkennen in de Drentse kopman Paul Sterken. Reimer Bosma en Fons Hartman tekenden beiden voor één overwinning.

In de 1e klasse is de ontmoeting tussen Rotak 1 en FTTC 3 geëindigd in een 7-3 overwinning voor het seniorenteam uit Leek. Rudie van der Kooy (2) en Jan Bosgra (1) voorkwamen een nog forsere afstraffing. FTTC 4 (3e klasse) won knap met 7-3 van lijstaanvoerder Delta Impuls 2. Bertil Witvoet, Jan Hartkamp en Arjan Zijlstra zegevierden allen tweemaal.

Het eerste jeugdteam van FTTC (3e klasse) liep zaterdag thuis tegen een nederlaag aan. Nils Aukema (2), Bowe van der Geest (1) en Dirk Jelmer Bijlsma (0) verloren met 3-7 van Delta Impuls 2. In de jeugdminicompetitie handhaafde FTTC 3 zijn leiderspositie. De Franeker koploper won tweemaal met 5-0, onder andere van FTTC 4. Het tweede FTTC-jeugdteam kwam niet actie, maar kan komende week kampioen in de 5e klasse worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *