FTTC 1 opnieuw fors onderuit

Zaterdag ontvingen de senioren van FTTC 1 het Noord-Hollandse Disnierats 1, kampioenskandidaat in de landelijke 2e divisie. Het werd een langdurige krachtmeting. Na ruim 4,5 uur spelen werd de eindstand bereikt: 2-8. FTTC’ers David Dijkhoff en Arnold Terpstra wonnen beiden één enkelpartij. Met nog vier wedstrijden te gaan gaat het erom spannen: kan FTTC 1 degradatie ontlopen? Zaterdag is koploper Pecos 1 in Oegstgeest de volgende opponent.

FTTC 2 (regionale 1e klasse) boekte tegen hekkensluiter Drachten 2 zijn vierde overwinning in zes wedstrijden: 7-3. Delta Impuls 2 dreigt echter uit het zicht te verdwijnen: de koploper maakte Heerenveens gehakt van Drachten 1 (0-10) en staat nu tien punten voor op FTTC 2. Aan Franeker zijde bleef Douwe Reitsma zaterdag ongeslagen.

FTTC 3 voert nog steeds de lijst aan in de regionale 4e klasse. Na de laatste twee keer met 10-0 te hebben gewonnen werd ditmaal een 9-1 zege geboekt. Bergum 2 was het slachtoffer. Lydia Slinkman liet een puntje liggen. Ronald van der Meer en Laszlo Handl wonnen al hun partijen.

De spelers van het eerste jeugdteam spelen dit jaar voor het eerst competitie. En dat gaat in de 4e klasse FlexMatch steeds beter. In eigen zaal werd zaterdag nipt met 4-6 verloren van het Leeuwarder Ready 3. Milan Faber, Rogier de Haan en Helder Staalsmid wonnen alle drie eenmaal. De Haan en Staalsmid pakten samen ook de dubbel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *