FTTC 1 schilt Appelschasters

De tafeltennissers van FTTC zijn begonnen aan de tweede helft van de najaarscompetitie. In de zesde wedstrijd van het seizoen sloegen FTTC 1 en FTTC 2 in totaal een elftal punten bij elkaar.

FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) maakte medio september een valse start in het Drents-Friese Wold (7-3 verlies). In de return hadden de Franekers dus nog wat Appelschasters te schillen. Dat gezonde voornemen werd bewaarheid. In eigen huis werd het hoogst gezellige team uit Zuidoost-Friesland met gelijke munt terugbetaald: 7-3. De degradatiezorgen zijn voorlopig van de baan.

Martijn van der Heide liet zich niet op zijn gladde kop zitten. In enkel- en dubbelspel hadden zijn tegenstanders geen antwoord op het aanvallende spel van de Tukker. Reimer Bosma won eenmaal. Dankzij invaller André Hoekstra, die twee enkels in zijn voordeel besliste en nét niet het geheim van de smid ontdekte, werden de Appelschasters met een nederlaag het bos in gestuurd.

FTTC 2 piekte vorige week tegen het sterke OLDAMBT 1. De nummer 1 in de noordelijke 2e divisie kon slechts zeven dagen genieten van de koppositie. ODI 1 uit Oudega trakteerde de thuis spelende Franeker reserves vrijdag op de eerste nederlaag van het seizoen: 4-6. De zeventiende-eeuwse dichter Gerbrand Adriaenszoon Bredero had een vooruitziende blik: ’t kan verkeren.

Anko Baarda was het grootste struikelblok voor de spelers van FTTC 2. De getructe Oudegaster verloste Richard Heeres (twee winstpartijen) – na een enerverende vijfgamer – van zijn 100%-score en was ook te sterk voor Douwe van der Wal (eveneens tweemaal winst). FTTC’er Rienk Groothoff legde de lat te hoog. In het strijdperk kwam de inwoner van Dronrijp niet alleen drie ODI-spelers tegen, maar ook zichzelf. En dat bleek geen prettige ontmoeting.

In de regionale 2e klasse stond voor FTTC 3 een lastige uitwedstrijd op de agenda. Tegen koploper Dokkum 2 hadden de Franekers vrijdagavond geen kans. In de stad van Bonifatius werd het 8-2. Sije de Graaf en Rudie van der Kooij zorgden voor de twee winstpunten. Voor Jan Hartkamp bleef de teller op nul staan.

FTTC 4 had een vrij weekend.

Adverteren bij Daisycon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *