FTTC 1 stijgt met stip na zege op Amsterdamse koploper

Terwijl de heren van FTTC 2 met een kennersblik de door vocht glad geworden vloer van hun centercourt beloerden en bepotelden en vervolgens besloten de wedstrijd te staken, vlamden de andere twee seniorenteams op hun eigen speelvelden. Niet alleen FTTC 1 en FTTC 3 wonnen deze week. Ook beide jeugdteams en de senioren van FTTC 4 gingen met de winst aan de haal.

FTTC 1
Het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub heeft de smaak te pakken. In de vorige wedstrijd gaf FTTC 1 lijstaanvoerder Smash ’70 2 klop, zaterdag onderging de kersverse koploper Tempo-Team 4 hetzelfde lot. Na een 5,5 uur durende strijd in tafeltenniscentrum de Driesprong dropen de Amsterdammers met een 8-2 nederlaag in de hoofdstedelijke sporttas af.

Arnold Terpstra bleef aan Franeker zijde ongeslagen. Bram Parlevliet en David Dijkhoff wonnen beiden twee enkels en samen het dubbelspel. Dankzij de derde overwinning op rij is FTTC 1 gestegen naar plaats twee in de landelijke 2e divisie. Het Hattemer Smash ’70 2 gaat weer aan de leiding. Komende zaterdag nemen de heren het in Hazerswoude-Dorp op tegen naaste belager Avanti 1.

FTTC 2
Het treffen tussen FTTC 2 en provinciegenoot Dokkum 1 in de noordelijke 2e divisie werd een anticlimax. Vanwege hinderlijke condensvorming was de vloer van het centercourt waarop beide teams speelden binnen de kortste keren onbespeelbaar. De wedstrijd werd na een uur gestaakt bij een 1-1 tussenstand en zal – ijs en weder dienende – 8 november worden hervat.

FTTC 3
In de regionale 1e klasse boekte FTTC 3 een overtuigende 8-2 zege op de Leeuwarder hekkensluiter Ready 2. Kopman Raymond Stodel had zich voorafgaand aan de wedstrijd gewijd aan het bereiden van een indrukwekkende hoeveelheid erwtensoep, maar zijn spel was daarna geenszins snert. Na zes competitieronden is hij de enige speler in deze klasse die nog geen partij verloren heeft. Rudy van der Kooij won tegen Ready 2 ook al zijn potjes. Bertil Witvoet was goed voor één winstpunt.

FTTC 4
FTTC 4 versloeg maandagavond in Wolvega Griffioen 2 met 4-6. Jan Hartkamp (2), Ronald van der Meer (2) en Laszlo Handl (1) deden weinig voor elkaar onder. Na zes wedstrijden bevindt FTTC 4 zich op de vierde plaats in de regionale 3e klasse. En dat is in een uitzonderlijk grote poule van tien teams een keurige prestatie van de Franeker promovendus.

FTTC 1 (jeugd)
Ook het eerste jeugdteam werd in het voorjaar kampioen en dwong daarmee promotie naar de 3e klasse FlexMatch af. Daarin gaat het dit seizoen boven verwachting goed. Zaterdag stond in eigen zaal de topper tegen Actief Vries 2 op de agenda. FTTC 1 (Milan Faber en Helder Staalsmid) gaf de Drentse jongelingen met 7-3 het nazien en verstevigde daarmee zijn leidende positie. Met nog vier wedstrijden te gaan is het gat met Actief Vries zeven punten. De tweede promotie binnen één jaar ligt op de loer.

FTTC 2 (jeugd)
FTTC 2 verloor de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie, maar rijgt sindsdien de overwinningen aan elkaar. Zaterdag waren Rogier de Haan, Bas Elsinga en Thijs van der Horst met 7-3 te sterk voor Actief Vries 4. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg draait het tweede jeugdteam knap mee in de subtop van de 4e klasse FlexMatch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *