FTTC 1: titel is een kwestie van tijd

Frans van der Berg (l) en Arnold Terpstra (r)
Frans van der Berg (l) en Arnold Terpstra (r). Foto: Anne Waterlander (www.x-lent.nl).

De senioren van FTTC 1 zijn dit seizoen oppermachtig. In de laatste vier wedstrijden scoorden de Franeker tafeltennissers 38 uit 40 punten. Vrijdagavond versloegen Arnold Terpstra, Frans van der Berg en Harry van der Berg Dokkum 1 met 0-10, waardoor de voorsprong op de nummer twee in de noordelijke 1e divisie al zestien punten is. In theorie kan FTTC 1 in de eerstvolgende wedstrijd kampioen worden en promoveren naar de landelijke 3e divisie. Een niveau waarop een Fries team al vijf jaar lang niet gespeeld heeft.

FTTC 2 spookt rond in de kelder van diezelfde noordelijke 1e divisie. In de resterende nacompetitie moet het afrekenen met drie concurrenten. De Franekers staan nu zesde, enkele punten boven de degradatielijn. Zaterdag speelden ze in Klazienaveen gelijk tegen De Treffers ’70 2. FTTC’er Martijn van der Heide schitterde met drie enkelspelzeges en won samen met Richard Heeres de dubbel. Heeres (blessure) zorgde voor het vijfde punt, Fons Hartman (grieperig) keerde met lege handen terug uit Drenthe.

In de 1e klasse deed FTTC 3 goede zaken door met 4-6 van hekkensluiter Dokkum 2 te winnen. Douwe Reitsma scoorde een hattrick. FTTC 4 (3e klasse) incasseerde in eigen huis een 3-7 nederlaag tegen Drachten 3. Beide regionale teams staan in hun klasse in de middenmoot.

Het eerste jeugdteam van FTTC leverde zaterdag in Leeuwarden een uitstekende prestatie. De Franeker youngsters versloegen Ready 2, de aanstaande kampioen in de 3e klasse, met 4-6. Mark Buwalda bleef ongeslagen, Remco Mellema pakte twee potjes. Het derde jeugdteam van Ready werd nog overtuigender verslagen. Lijstaanvoerder FTTC 2 pakte de Leeuwarder middenmoter met 1-9 in en kan in de volgende wedstrijd de titel in de 5e klasse veroveren. Jasper Bosch (3), Robin Simon (3) en Pieter Miedema (2) zorgden voor de punten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *