FTTC 1 wacht bloedstollende laatste wedstrijd

De week van de waarheid is aangebroken voor de senioren van FTTC 1. Afgelopen zaterdag versloeg de nummer vijf in de landelijke 2e divisie hekkensluiter Pecos 2 uit Oegstgeest met 9-4. Bram Parlevliet, Arnold Terpstra, David Dijkhoff en Rob Seldenrijk wonnen alle vier twee enkelpartijen (en Parlevliet en Dijkhoff de dubbel).

Degradatieconcurrent Amsterdam ’78 1 won echter met dezelfde cijfers en staat nog steeds met drie punten voorsprong op FTTC 1 op de veilige vierde stek. En laat Amsterdam ’78 1 komende zaterdag nu net de laatste tegenstander van dit seizoen zijn. In tafeltenniscentrum de Driesprong moet de Franeker equipe met minimaal 8-5 winnen van de Amsterdammers: precies de uitslag die FTTC 1 in de uitwedstrijd – in eigen voordeel – op het bord zette. Het treffen tussen beide teams start zaterdag om 17.30 uur.

Ook FTTC 2 (noordelijke 1e divisie) staat er tot dusver niet florissant voor. Toch hielden de mannen koploper Buitenpost 2 op een gelijkspel: 5-5. Jan Dirk Jansma, Henk Jansma en Eelke Cramer wonnen ieder één enkelspel en Jansma senior en Cramer samen het dubbelspel. Buitenpost 2-kopman Folmer gaf de laatste wedstrijd op.

FTTC 3 (regionale 1e klasse) zat eventjes in de lift, maar liep dit weekend opnieuw tegen een dikke nederlaag aan. Uitgerekend nummer laatst Drachten 1 ging in Franeker met een 2-8 overwinning aan de haal. Twee klasses lager kreeg FTTC 4 er nog steviger met de roe van langs. Middenmoter Dokkum 4 blies stoom af: 9-1. Net als voor FTTC 1 tot en met FTTC 3 dreigt voor FTTC 4 degradatie.

FTTC 5 is in deze najaarscompetitie het enige team van de Franeker tafeltennisclub dat nog kampioenskansen heeft. Wat heet: na een vierde 10-0 overwinning gaan de Franekers riant aan de leiding in de regionale 5e klasse. Met nog steeds een foutloze kopman: Durk Boersma (twintig uit twintig). Vrijdag al kunnen de heren van het vijfde kampioen worden en promoveren naar de regionale 4e klasse.

Jeugdteams
Bij de jeugd draait promovendus FTTC 1 goed mee in de middenmoot. Na de 3-7 overwinning op Actief 2 is handhaving in de 1e klasse FlexMatch een feit. In Vries scoorde Djovanny een hattrick, zijn zesde van dit seizoen. Milan Faber en Thijs van der Horst wonnen beiden één enkel. Ook de twee dubbelpartijen werden in Franeker voordeel beslist. In de 3e klasse FlexMatch was Reflex ’65 1 in Hoogeveen met 8-2 FTTC 2 de baas. Rogier de Haan en Bas Elsinga wisten nog twee punten uit het vuur te slepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *