FTTC 1 wint maar loopt titel mis

De senioren van FTTC 1 zijn in het zicht van de haven gestrand. Titelconcurrent Gorkum 1 won met 12-1. FTTC 1 bleef thuis voor de vijfde keer op rij ongeslagen. Na een moeizame start (0-2) zagen circa twintig supporters, onder wie veel jeugdleden, het eerste seniorenteam met 7-6 winnen van het Enschedese ENTAC 1. David Dijkhoff trok de kar: vier overwinningen (enkel en dubbel).

Het eerste jeugdteam hoefde niet aan de bak, maar werd wel kampioen. Promotie naar Landelijk C is een feit. Concurrent GTTC Groningen 1 verspeelde punten.

De heren van FTTC 3 zijn vrijdagavond met slechts één punt verschil kampioen geworden in de regionale 3e klasse en gepromoveerd! Het was een spannende avond: 5-5 tegen Buitenpost 6. Tiener Ruben Handl bleef wederom ongeslagen. Jan Hartkamp, Ronald van der Meer, Laszlo Handl en Ruben Handl: van harte gefeliciteerd!

Verder enkele nederlagen. FTTC 2 (regionale 1e klasse) verloor met 6-4 van Dokkum 3 en het jeugdteam FTTC 2 met dezelfde cijfers van Olympia’54 1 uit Emmer-Compascum. De senioren van FTTC 4, vorig jaar kampioen in de regionale 4e klasse, moeten vrezen voor degradatie.

De voorjaarscompetitie zit erop. Twee kampioensteams. Enkele jeugdleden staan nog te stuiteren van het optreden van Flemming tijdens de uitreiking van de cheque van de Jeugd Sponsor Actie van Poiesz (897 euro).

Zit het seizoen er echt op? Absoluut niet. Trainingen blijven doorgaan. Het Sije de Graaf-standaardbattoernooi komt eraan (25 mei) en daarna volgen onder andere nog de clubkampioenschappen en het Fries kampioenschap voor jeugd in onze eigen zaal. En vast ook een slotzaterdag. Raymond Stodel: jij gooit de hinnewappers en bargelapkes dan weer op de grill? Jouw macaroni gister was uitmuntend.

Trouwens: Tjarko Bosma (zoon van Reimer: landelijke 3e divisie, Hilversum 4) en Henk Jansma (spruit van Maria en Jan Dirk: noordelijke 2e divisie, Argus 2) zijn dit seizoen kampioen geworden. Gefeliciteerd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *