FTTC 3 promoveert naar de regionale 1e klasse!

Kampioen FTTC 3
Kampioen FTTC 3

De najaarscompetitie van tafeltennis is achter de rug. Voor FTTC was het een succesvolle competitie: promovendus FTTC 1 is tweede geworden in de landelijke 3e divisie, terwijl FTTC 3 (2e klasse) en FTTC 4 (3e klasse) kampioen werden. De senioren van FTTC 5 (4e klasse) hebben zich gehandhaafd, wat ook geldt voor de hoogste twee jeugdteams. Alleen FTTC 3-jeugd is gedegradeerd, na vorig seizoen kampioen te zijn geworden.

In eigen huis verdedigden de senioren van FTTC 1 met succes hun tweede plek. Nummer drie US 2 uit Amsterdam werd met 7-3 verslagen. Jan de Haan en Frans van den Berg bleven aan Franeker zijde ongeslagen. Tafeltennisicoon Harry van den Berg speelde zijn voorlopig laatste wedstrijd voor FTTC 1. Komend seizoen maakt hij plaats voor de Hollandse Leeuwarder Bram Parlevliet, die overkomt van het tweede seniorenteam van de Katwijker eredivisieclub Pecos. Samen met Sieds Tjepkema, Martijn van der Heide, Richard Heeres en Fons Hartman zal Van den Berg senior in het voorjaar FTTC 2 (noordelijke divisie) vormen.

FTTC 3 was een week geleden al kampioen geworden. In de laatste wedstrijd van het seizoen onderstreepten de mannen andermaal hun suprematie: Drachten 2 werd in tafeltenniscentrum de Driesprong met 10-0 opgerold. Collega-kampioen FTTC 4 haalde donderdag eveneens fors uit met een 9-1 zege op het Leeuwarder Westerkwartier 1.

De jeugd van FTTC 1 leed thuis een 3-7 nederlaag tegen Hercules 1, de koploper in de play down-poule van landelijk C. Leeuwarder Luke Jan Feddes verzorgde de hele Franeker puntenproductie. FTTC 2 zegevierde met 3-7 tegen Dokkum 2 en is daarmee geëindigd op de derde plaats in de 2e klasse. Kim Antonisse bleef ongeslagen. Begin december staat deze talentvolle kadet in Almere in de kwartfinale van de nationale jeugdmeerkampen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *