FTTC aan de vooravond van de najaarscompetitie

De tafeltennissers van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) staan aan de vooravond van de najaarscompetitie. Daarin is FTTC, net als vorig seizoen, vertegenwoordigd met vijf seniorenteams. Nieuw is dat Tekstbureau Teksttalenten de shirtsponsor is.

FTTC 1 start komende zaterdag (17.00 uur) in tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg in Franeker tegen het ook naar de landelijke 3e divisie gepromoveerde HTTV 1 uit Den Ham. Met het oog op handhaving zal het vlaggenschip van FTTC een zege moeten boeken. Aan kopman Jan de Haan de taak zijn teamgenoten Martijn van der Heide, Sieds Tjepkema en André Hoekstra de weg te wijzen.

FTTC 2 likt de wonden na de degradatie uit de landelijke 3e divisie, maar is dit seizoen titelkandidaat in de noordelijke 1e divisie. Met kopman Arnold Terpstra (nr. 101 op de nationale ranglijst) hebben ze een sterke troef in handen. Daarnaast staan ook de routiniers Jan Dirk Jansma, Reimer Bosma en Richard Heeres op papier. Douwe van der Wal maakt na langdurig blessureleed zaterdag in de streekderby tegen Bergum 1 zijn rentree, Douwe Reitsma maakt zijn debuut.

FTTC 3, 4 en 5 komen uit in de regionale competitie. Het vorig seizoen gedegradeerde FTTC 3 lijkt nu dé kampioenskandidaat in de 3e klasse. Voor promovendus FTTC 4, eveneens uitkomend in de 3e klasse, is het kiezen op elkaar en strijden om handhaving. In de 5e klasse is het afwachten hoe FTTC 5 de draad oppakt. Kopman Sije de Graaf zal naar verwachting weinig tegenstand krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *