FTTC aan vooravond najaarscompetitie tafeltennis

De Franeker tafeltennisclub (FTTC) staat aan de vooravond van de najaarscompetitie. Daarin is het vertegenwoordigd met vijf seniorenteams. Eén team meer dan in de voorjaarscompetitie. In de eerste ronde staan komende week louter uitwedstrijden op het programma, een week later vijf thuiswedstrijden.

Vaandeldrager FTTC 1 doet een nieuwe poging om kampioen te worden in een van de twee poules in de noordelijke 1e divisie. Vorig seizoen moest het na een zeperd uit tegen TTV Appelscha de titel aan de Appelschasters laten. FTTC 1 start vrijdag 16 september in Harkstede tegen Argus 3.

Na een seizoen afwezigheid in de competitie hebben de spelers van FTTC 2 zich herenigd. In de noordelijke divisie was geen plek meer voor de Franekers, die zich daarom vanuit de regionale 1e klasse moeten opwerken tot de hogere regionen. Met kopman Arnold Terpstra in de gelederen, en andere spelers die jarenlang op divisieniveau hebben gespeeld, is FTTC 2 hét te kloppen team in de hoogste klasse van Friesland.

FTTC 3 handhaafde zich dit voorjaar in de regionale 2e klasse. Dit seizoen krijgen de drie routiniers van dit team versterking van Rienk Groothoff, oud-speler van onder andere wijlen DSV Menaldum. FTTC 4 en FTTC 5 komen beide uit in de regionale 3e klasse. Dinsdag bijt FTTC het spits af in de uitwedstrijd tegen het Leeuwarder Schieringen 1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *