FTTC is opgewassen tegen Assen

De Franeker tafeltennisclub heeft een prima competitieweekend achter de rug. De drie seniorenteams wonnen, het jeugdteam speelde gelijk.

In de landelijke 2e divisie speelt FTTC 1 om lijfsbehoud. Zaterdag ontvingen de heren handhavingrivaal Assen 1. Al in de eerste partij zette Bram Parlevliet de toon. Hij versloeg in een enerverende wedstrijd met alles aan de hang Assenaar Karawan Azad Saadi, die in de top 80 van de Nederlandse ranglijst staat. De Franekers liepen uit tot 5-1 en zegevierden uiteindelijk met 7-3. Bram Parlevliet en Arnold Terpstra, die samen ook het dubbelspel wonnen, bleven ongeslagen. Voor teamgenoot David Dijkhoff bleef de persoonlijke teller op nul steken. FTTC 1 is opgeklommen tot de derde plaats. Komende zaterdag wacht in Gouda rodelantaarndrager Vriendenschaar 1.

FTTC 2, de nummer twee in de regionale 1e klasse, nam het thuis op tegen YOS 1 uit Ysbrechtum. De Franekers boekten thuis een magere 6-4 overwinning (na een 3-4 achterstand) en zagen koploper Delta Impuls 2 verder uitlopen. FTTC’er Henk Jansma behield zijn ongeslagen status. Jan Bosgra en Rudie van der Kooij wonnen beiden eenmaal. Ook de dubbel (Bosgra/Jansma) werd verzilverd. Vrijdag is Drachten 1 de volgende tegenstander.

FTTC 3 verstevigde in Heerenveen zijn koppositie in de regionale 4e klasse. Delta Impuls 5 werd op dubbele cijfers getrakteerd: 0-10. Lydia Slinkman gaf haar debuut voor FTTC glans door al haar partijen te winnen. Jan Hartkamp en Laszlo Handl volgden haar voorbeeld. De lijstaanvoerder neemt het vrijdag in Oudega op tegen ODI 3.

De jeugdspelers van FTTC 1 (4e klasse FlexMatch) zorgden voor een verrassing. Met FTTC-voorzitter Maria de Vries als coach hielden zij in hun eerste competitieseizoen in Eelde koploper Actief Vries 4 op een gelijkspel: 5-5. Zaterdag mag op het wedstrijdformulier de c in een foutieve k veranderd worden: dan is Aktief 1 uit het Groninger Winsum de opponent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *