FTTC’er Arnold Terpstra winnaar Sije de Graaf-standaardbattoernooi

Zaterdag 25 mei organiseerde FTTC de alweer negende editie van het Sije de Graaf-standaardbattoernooi. Bij standaardbatten speelt iedereen met hetzelfde sandwichloze noppenbatje, waarmee je vrijwel geen effect kunt geven.

Achttien deelnemers gingen in tafeltenniscentrum De Driesprong de strijd met elkaar aan. Regerend kampioen Bram Parlevliet (FTTC) ontbrak vanwege een blessure. Gestart werd in gemengde poules, waarna het toernooi ’s middags werd voortgezet in een A-, B- en C-klasse.

Prijswinnaars
In een sterk deelnemersveld heroverde meervoudig kampioen Arnold Terpstra (FTTC, landelijke 2e divisie) de wisselbeker. In de A-finale versloeg hij Julian Plette (Smash’70 Hattem, landelijke 1e divisie). FTTC’er Douwe Reitsma sleepte in de B-klasse de tweede prijs binnen. Rob Schram (Disnierats Hoorn) was hem in de finale de baas. In de C-klasse ging het goud naar Bram Bosma (YOS) en was er zilver voor René Feenstra (Drachten).

Hoofdsponsor Albert Heijn
Alle prijswinnaars keerden huiswaarts met een goed gevuld boodschappenpakket van hoofdsponsor Albert Heijn Franeker. En uiteraard werd de kampioen van het toernooi traditiegetrouw gelauwerd met een krans. De nek van Arnold Terpstra, voormalig PC-kaatser, is die prikkende dingen wel gewend.

CK, FK en BBQ
Komende zaterdag zijn bij FTTC de clubkampioenschappen, met aansluitend een barbecue voor leden, partners en kinderen. Een week later organiseert de Franeker tafeltennisclub in eigen zaal de Friese jeugdkampioenschappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *