FTTC’ers succesvol tijdens Open Oudegaaster Kampioenschappen

Richard Heeres (FTTC)
Winnaar Richard Heeres

De tafeltennissers van FTTC staan aan de vooravond van de voorjaarscompetitie. Volgende week beleven vier seniorenteams de seizoensouverture. Alle teams starten thuis. Na tien wedstrijden zal duidelijk zijn geworden welke Franeker tafeltennisformaties kampioen worden, zich handhaven of degraderen.

Vrijdagavond deden vier spelers van FTTC 2, die in het najaar net niet kampioen werden in de noordelijke 2e divisie, wedstrijdritme op tijdens de Open Oudegaaster Kampioenschappen. Allen kwamen zij uit in de hoogste klasse van dit jaarlijkse enkeltoernooi in Oudega.

Twee halve finales

Douwe Reitsma en Rienk Groothoff overleefden de poulefase niet. In de tweede poule plaatsten hun teamgenoten Douwe van der Wal en Richard Heeres zich beiden wel voor de halve finales. Hoewel Van der Wal in een fraaie partij Heeres nipt met 3-2 had verslagen, werd Heeres poulewinnaar.

In de eerste halve finale delfde een niet geheel fitte Van der Wal vervolgens het onderspit tegen regerend kampioen Sander Derkx (Delta Impuls). Heeres begon in de andere halve finale stroef tegen angstgegner Anko Baarda (ODI), maar kwam daarna op stoom. Met een 3-1 zege bereikte hij de finale. Daarin was Derkx duidelijk een maatje te klein voor de 37-jarige aanvaller uit Ried (3-0).

Jehannesgea

Op de heenweg kregen de emoties de overhand bij de vier FTTC’ers. De plaatsnaamborden van Oudega waren vervangen door kartonnen borden met daarop de tekst ‘Jehannesgea’. Zo veel maatschappelijke betrokkenheid bij bultrug Johannes werd de Franekers bijna te veel.

Echt geëmotioneerd raakten de heren toen ze langzaamaan beseften dat Oudega wel eens de woonplaats van The Voice-finalist Johannes Rypma kan zijn. Snode plannen om een van de wanstaltige Jehannesborden te ontmantelen en mee te nemen naar Franeker werden verijdeld door de straffe oostenwind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *