Gelijkspel FTTC 2, 3 en 4 & winst FTTC 5

Terwijl de heren van FTTC 1 herfstvakantie vierden, werkte FTTC 2 zaterdag de zevende ronde in de najaarscompetitie af. Thuis was het Groninger GTTC 3 de tegenstander. Na een stroeve start (1-3) liepen de Franekers uit tot 5-3. Uiteindelijk werd het 5-5, waardoor FTTC 2 het gat met degradatieconcurrent Argus 4 opnieuw verkleind heeft. Arnold Terpstra was even onnavolgbaar als onverslaanbaar. Reimer Bosma en Richard Heeres, die zijn allerlaatste wedstrijd speelde, boekten beiden één prima enkelzege.

Vrijdagavond speelden twee teams van FTTC in Oudega. Koploper FTTC 3 (regionale 3e klasse) bracht het tegen ODI 2 niet verder dan 5-5, mede dankzij twee overwinningen van Jan Bosgra. FTTC 5, lijstaanvoerder in de 5e klasse, haalde met 9-1 uit tegen ODI 3. Sije de Graaf en Bertil Witvoet wonnen al hun partijen.

Dinsdagavond trad FTTC 4 (3e klasse) in het strijdperk tegen degradatieconcurrent Schieringen 1. In Leeuwarden was het uitgerekend invaller Sije de Graaf die de hoofdrol voor zich opeiste. De jonge FTTC’er gaf al zijn tegenstanders het nakijken. Doordat Jan Koster en Johannes Tigchelaar beiden één enkelzege lieten noteren en de dubbel (Sije en Jan) nipt in de vijfde game verloren ging, eindigde het duel in een gelijkspel: 5-5.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *