Geslaagd laatste jeugdtoernooi voor David Dijkhoff

IMG_1319FTTC/TTVA-speler David Dijkhoff beleefde afgelopen zondag tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor jeugdspelers met een A-licentie zijn zwanenzang. Dat klinkt heel tragisch, maar het valt mee: de 17-jarige Leeuwarder speelde zijn laatste jeugdtoernooi. In september wordt David namelijk 18 jaar en is hij senior.

IMG_1314David overleefde in Nijmegen de eerste schifting. Dat bokste hij voor elkaar via een 3-0 nederlaag tegen Ibrahim Yildizlar (Twenty One Up; 94% 3e divisie), een 3-2 overwinning op Willem Bakers (Drivers, 80% kampioenspoule) en een 3-0 zege op Max Koopman (Hilversum, 74% 3e divisie). In de achtste finales verloor David met 3-0 van oud-eredivisiespeler en TTVA-teamgenoot Stellan Smid, de latere winnaar van de NK.

David kijkt terug op een mooie samenwerking met FTTC’er Bram Parlevliet, die David de afgelopen jaren steeds heeft begeleid (met inspelen en coachen) tijdens alle jeugdtoernooien. Na de zomervakantie maakt David met TTVA 1 uit Appelscha zijn debuut in de landelijke 3e divisie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *