Geslaagd Ouder & Kindtoernooi: aanmoedigingsprijs voor Wesley de Jong

Zaterdag vierde de Franeker tafeltennisclub (FTTC) het slot van een succesvol tafeltennisseizoen. Voorafgaand aan de drukbezochte barbecue namen acht enthousiaste tweetallen deel aan het door de jeugdcommissie georganiseerde Ouder & Kindtoernooi. Evenwichtig verdeeld over twee poules werkten ze een halve competitie af.

In poule A (oudere jeugd) bleken Jan Bosgra en zoon Jeroen uiteindelijk te sterk voor de andere drie tafeltennisduo’s. De Bosgra’s bleven Matthijs Tuma/Sije de Graaf (2e) op basis van onderling resultaat voor. In poule B (jongere jeugd) was het iets minder spannend. Van meet af aan stevenden recreant Eduard Drenth en zoon Wim af op de winst. Alleen Jan en Koen Grovenstein (2e) konden enigszins in het spoor van de familie Drenth blijven.

Een goede traditie bij FTTC is de jaarlijkse uitreiking van de aanmoedigingsprijs voor een talentvolle jeugdspeler. Dit jaar mocht Wesley de Jong de prestigieuze wisselbokaal in ontvangst nemen. Mede dankzij de dinsdagmiddagtraining van Willem de Vries heeft Wesley het afgelopen seizoen veel progressie geboekt. De leerling van De Toermalijn werd onlangs nog 2e tijdens de Franeker Basisschoolkampioenschappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *