Hercules toont spierballen tegen FTTC

Franeker Tafeltennisclub FTTC | Logo

De tafeltennissers van FTTC kwamen dit weekend uit de startblokken. In de voorjaarscompetitie is de Franeker tafeltennisclub dit seizoen met acht teams vertegenwoordigd, twee meer dan in het najaar.

De heren van FTTC 1 spelen ook dit seizoen landelijke 2e divisie. In Terborg kregen ze het direct voor de kiezen. Tegenstander Hercules 1, met de sterke kopman Jurgen Pastoors, is titelfavoriet. In de Achterhoek was alleen Bram Parlevliet succesvol. Hij tekende voor de enige twee Franeker winstpunten. Arnold Terpstra en David Dijkhoff bleven op nul staan. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1 in tafeltenniscentrum de Driesprong Assen 1.

In de noordelijke 2e divisie ging FTTC 2 op bezoek bij Buitenpost 3. Het vijf uren durende treffen tussen beide Friese teams ontaardde in een ware aanslag op het zitvlees. Uiteindelijk wonnen de Franeker reserves hun eerste wedstrijd met 4-6. Jan Dirk Jansma (3) en Henk Jansma (2) wonnen in totaal vijf enkels en daarnaast samen de dubbel. Richard Heeres maakte na enkele jaren zijn competitierentree, maar ontbeert nog wedstrijdritme.

FTTC 3 (regionale 1e klasse) beleefde een week eerder al zijn competitiestart. In Ysbrechtum kwamen de heren tegen YOS 2 niet verder dan een gelijkspel: 5-5 (Douwe Reitsma 2, Jan Bosgra 1, Bertil Witvoet 1). In de regionale 4e klasse begon FTTC met een nipte nederlaag. YOS 3 was de Franekers met 6-4 de baas. Jan Hartkamp was goed voor twee overwinningen. Het ‘debutantenteam’ FTTC 5 (regionale 5e klasse) komt vrijdag pas voor het eerst in actie.

Jeugdteams
Bij de jeugd nam promovendus FTTC 1 (2e klasse FlexMatch) het zaterdag in Appingedam op tegen DTTC’78 1. Het werd stuivertje wisselen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, met twee overwinningen voor Helder Staalsmid, één zege voor Milan Faber en twee dubbelzeges. In de 3e klasse FlexMatch liep FTTC 2 tegen een 8-2 nederlaag aan. Drachten 1 was de bovenliggende partij. Bas Elsinga en Thijs van der Horst pikten beiden een puntje mee. FTTC 3 komt uit in de Table Stars-competitie. Deze start medio februari.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *