Hoogste teams Franeker tafeltennisclub vliegend van start

Sfeerimpressie (vrij van rechten)In de week voorafgaand aan de Agrarische Dagen gaat altijd het nieuwe tafeltennisseizoen van start. De Franeker tafeltennisclub is met vijf seniorenteams en twee jeugdteams vertegenwoordigd in de najaarscompetitie van tafeltennisbond NTTB.

De senioren van het vlaggenschip van FTTC komen opnieuw uit in de landelijke 2e divisie en zijn daarmee nog steeds het hoogst spelende team van Friesland. Aanwinst David Dijkhoff en Arnold Terpstra bleven zaterdag tegen GTTC 1 nog aan de kant en zagen hun teamgenoten de Groninger opponent in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong met 7-3 verslaan. Jan de Haan, Frans van den Berg en Bram Parlevliet tekenden alle drie voor twee enkelspelzeges. Ook de dubbel leverde een winstpunt op. Komende zaterdag ontmoet FTTC 1 in Kampen promovendus Kampenion 1.

In de noordelijke 2e divisie beleefde FTTC 2 een vliegende start. GTTC 4 werd in eigen zaal met 9-1 verslagen. Douwe van der Wal morste een punt, maar kon na afloop samen met teamgenoten Douwe Reitsma en Harry van den Berg terugkijken op een prima wedstrijd. Dinsdagavond al wacht de volgende wedstrijd. Oost 1 is dan de tegenstander. FTTC 2 reist die dag met twee nieuwe pionnen (Sieds Tjepkema en Richard Heeres, naast Douwe Reitsma) naar Assen.

Jan Dirk Jansma maakte donderdagavond na seizoenen afwezigheid zijn competitiecomeback bij FTTC. Promovendus FTTC 3 is furieus van start gegaan in de regionale 1e klasse. De mannen versloegen in eigen zaal Ready 1 met 9-1. Voormalig FTTC 1-speler Jan Dirk Jansma en Raymond Stodel bleven ongeslagen. De jeugdige Henk Jansma verloor nipt van Leeuwarder Sjors Brattinga.

In de regionale 2e klasse kwam FTTC 4 niet goed uit de startblokken. De routiniers van YOS 1 waren met 3-7 te sterk. Rudie van der Kooij scoorde twee punten voor de Franekers, jongeling Lennert Keuning hing het derde punt aan het scorebord. FTTC 5 liep in de regionale 3e klasse eveneens tegen een nederlaag aan. In de Driesprong was Griffioen 1 uit Wolvega met 4-6 spekkoper. Amnoi Tampa won tweemaal, Jan Hartkamp eenmaal.

Ook beide jeugdteams incasseerden een nederlaag. FTTC 1 (regionale 2e klasse) werd door het eerste jeugdteam van Buitenpost met 8-2 het bos in gestuurd. Nils Aukema en Kim Antonisse scoorden de Franeker punten. In Appingedam was DTTC ’78 1 met 9-1 te sterk voor FTTC 2 (regionale 2e klasse). Sam Blits voorkwam een dubbele score.

Outdoor algemeen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *