Interview met Fries kampioen tafeltennis Arnoud Meijer

Fries kampioen Arnoud Meijer (Dokkum)Trainen, training geven, coachen, competitie spelen. Docent Arnoud Meijer is er normaal gesproken dertig uren per week zoet mee. In februari werd hij in sporthal De Doelstien in zijn ‘eigen’ Dokkum voor de vierde keer algemeen Fries kampioen. De 29-jarige tafeltennisser zal op 25 januari 2014 in Franeker opnieuw de te kloppen man zijn. Deze week is hij na een kort zomerreces weer begonnen met trainen. Hij deelde zijn enthousiasme en liefde voor de sport op Facebook: “Veel werk te verzetten, plezier is 100% aanwezig.”

In FTTC’ers Arnold Terpstra en Jan de Haan ziet de Hilversumer Fries om útens zijn grootste concurrenten. De drie musketiers van het Friese tafeltennis verdelen onderling al jaren de hoofdprijs. Arnoud kan zich de finale tegen Arnold nog goed voor de geest halen. Begin dit jaar had hij een zware dobber aan de behendige FTTC-aanvaller. Arnoud: “Arnold blijft een lastige tegenstander. Als hij een goede dag heeft, moet ik mijn eigen niveau altijd halen om van hem te kunnen winnen.” In de bij Assen 1 spelende Dokkumer Rients Visser ziet hij een outsider. “Rients is een van de betere spelers in Friesland. Hij wordt elk jaar beter. Ik gun het hem om de finale te spelen, ook omdat ik hem jaren training heb gegeven.”

Facebook Friese kampioenschappen tafeltennis
Volg het FK!

In de voorjaarscompetitie werd Arnoud met zijn team Hilversum 1 kampioen in de landelijke 1e divisie. Via een beslissingswedstrijd dwongen de Hilversumers promotie naar de eredivisie af. Toch koos Arnoud ervoor een stapje terug te doen. Komend seizoen speelt de verdedigende tacticus met Hilversum 2 landelijke 2e divisie. Hij hoopt snel terug te keren in een hogere divisie en enkele keren succesvol in te vallen in de eredivisie.

De Friese regiokampioenschappen in Franeker staan inmiddels met chocoladeletters vermeld in zijn mobiele agenda. Hij kijkt ernaar uit, maar heeft ook enkele wensen. “Ik zou het erg leuk vinden als er meer media-aandacht komt en als tijdens de FK een demonstratie wordt gegeven. Omdat in Friesland niet meer op landelijk niveau gespeeld wordt, hebben maar weinig toeschouwers dat niveau ooit gezien.” Arnoud zou die demonstratie eventueel zelf met een andere tafeltennistopper willen verzorgen. Hij is en blijft een publieksspeler.

Tekst: Richard Heeres (www.teksttalenten.nl).

Bron foto: website TTV Dokkum.

1 gedachte over “Interview met Fries kampioen tafeltennis Arnoud Meijer”

  1. Pingback: Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker: 25 januari | Franeker tafeltennisclub (FTTC)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *